Barion Pixel
Időgazdálkodás,  Konyhai tippek,  rendrakás,  Takarítás

A főzés legrosszabb része a konyha takarítása

Bárhogy is nézzük, a konyha az egyik leggyakrabban használt helyiség a lakásban a fürdőszoba után. A családtagok reggelente innen indulnak el, és este itt gyűlnek össze az asztal körül, hogy vacsora közben megvitassák a nap történéseit. Mondhatni a konyha a lakás szíve. Talán pont ezért sokszor a legrumlisabb is.

Sokáig küzdöttem a lakásban lévő rendetlenséggel, míg rá nem jöttem, hogyha a konyhában rend van, akkor máshol is az van. Ugyanis a koszt sokszor a konyhából hordtuk ki. Elég volt egy kis morzsa, ami leesett evés közben, és ha nem takarítottam fel rögtön, akkor már a lakás többi pontjára is jutott belőle.

Halkan megjegyzem, a két kicsi gyerek mellett mindenféle ételből jutott bőven a padlóra.

A másik, amivel sokáig küzdöttem, a helyhiány volt. Aki panelban lakik, az pontosan tudja, hogy a konyha mennyire pici. Sokszor kevés a hely pakolni, a konyhapultról pedig ne is beszéljünk. Odarakja az ember a mikrót, a kávéfőzőt, esetleg még egy vízforralót, és meg is telt az egész. És akkor a sok mosogatnivalóról még nem is beszéltem. 

Szerencsére most már nincs ilyen gondom. Mivel havonta egyszer, egyszerre készítem el az ételeket (vagy amit nem lehet lefagyasztani, azt előkészítem), így a konyhai robotgépek nagy része csak havonta egyszer kerül elő. A robotgépem akkora, hogy elfoglalja a teljes konyhapultot, ráadásul a szekrénybe sem fér be. És amilyen nehéz, egyszerűen kedvem se lenne naponta kiszedegetni és visszapakolni. 

Az enyém valami ilyesmi, és mivel ilyen nehéz, még egy fénykép erejéig sem szedtem elő. 

A kép forrása: www.hutobolt.hu

Azzal pedig, hogy a konyhapult folyamatosan üres, egyszerű és gyors lett a takarítás. Csak áttörlöm a pultot és kész. Nem kell semmit arrébb pakolnom, vagy az ott tárolt gépeket letörölni, mert korábban tuti mindig ráfröccsent valami, vagy ha nagyon ügyetlen voltam, akkor alágurult, vagy aláfolyt.

A mosogatással is gyorsabban végzek, mert a legtöbbször csak az a pár tányér van, amiből eszünk. Néha, ha valamit be kell fejeznem, mert valamelyik alapanyag nem fagyasztható, akkor keletkezik egy-egy koszos fazék is, de semmi nagyobb mennyiség! 

Mint például ennél a halas spagettinél, amit előre el szoktam készíteni, hogy ne kelljen hagymát pucolnom, halat darabolnom, és már csak tésztát kelljen hozzá főznöm. 

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal sütiket használ és tiszteletben tartja az EU törvényeket, így meg is mondja Neked. Remélem ez rendben van részedről is. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás