Amikor először hallottam a havi egy főzés módszeréről, az első gondolatom az volt, hogy ez nagyon jól hangzik, de ehhez borzasztóan sok helyre lenne szükség. Aztán a szokásos fagyasztó takarítás közben rájöttem, hogy elegendő hely van a fagyasztómban, csak épp nem jól használom ki.

Adok két tippet, hogyan nyerhetsz egy kis plusz helyet te is a fagyasztóban:

A leggyakrabban elkövetett hiba, hogy félig üres dobozokat tárolunk a fagyasztóban. Ilyen például a jégkrém, amit addig tartunk ott, amíg ki nem ürül. (Vagy ami ennél bosszantóbb, amikor azt hisszük, hogy jégkrém, és amikor kibontjuk, csak akkor látjuk, hogy cukorborsó 🙂 )
És amíg ott van, rengeteg helyet foglal el. Ha félig üres dobozokkal van tele a fagyasztód, ezeket használd fel elsőként. 

 

Kép forrása: https://pixabay.com

Ha fagyasztott zöldségeket készítesz, legyen az bolti gyorsfagyasztott vagy saját magad eltett, mindig a megkezdett zacskót használt el először. Előfordulhat, hogy cukorborsó főzeléket terveztél, de azt éppen még nem bontottad meg, viszont a zöldbabot már igen. Akkor készítsd el előbb a zöldbabot, hogy kevesebb zacskó lesz a fagyasztóban.

Sőt, ha kevesebb nyitott zacskó van a fagyasztódban, kisebb valószínűséggel fog bármi is beleborulni! Hogy ezt hogyan akadályozd meg, arról a Hogyan ne folyjon ki semmi a fagyasztóba? című bejegyzésben olvashatsz.

A másik hatékony megoldás nem más, mint egy egyszerű átrendezés. Amikor keresel valamit a fagyasztóban, vagy alulról veszel ki valamit, előfordulhat, hogy csak gyorsan kikapod, akár alulról, és ami rajta volt, az minden összeborul. És hiába vettél ki már egy zacskót vagy dobozt, úgy tűnik, nem lett több hely a fagyasztódban.
Ezért időnként célszerű mindent kipakolni, és rendszerezve visszapakolni. Bár kevesebb dolog nem lett a fagyasztódban, mégis tudsz egy kis szabad helyet felszabadítani. 

És legvégül, ami már nem kell, használd fel vagy dobd ki. Előfordulhat, hogy maradt egy marék cukorborsó vagy zöldbab a fagyasztódban, esetleg egy-két darab halrudacska. Ezeket korábban már elkészítetted, de túl sok volt, ezért egy pici mennyiség maradt belőle. Annyi, ami egy főzéshez kevés lenne, ezért újra csak visszarakod, és visszarakod. Itt az idő, hogy felhasználd őket!

Csinálj helyet a fagyasztóban!
Ha tetszett, oszd meg:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn
Tagged on:                     

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal sütiket használ és tiszteletben tartja az EU törvényeket, így meg is mondja Neked. Remélem ez rendben van részedről is. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás