Pár héttel ezelőtt Betti a csoportjában ajánlott egy szilvás gombóc receptet, amit cukkiniből készítettek el. Rögtön felkeltette az érdeklődésemet, mert a szilvás gombóc nálunk nagy kedvenc, és a kisfiam a cukkinit amúgy is csak krémlevesként hajlandó megenni.

Elkészítettem, és rögtön nagy kedvenc lett. Az elkészítéséről készítettem egy rövid videót is:

 

De a biztonság kedvéért leírom:

Hozzávalók kb. 15 darabhoz:

  • 400 gramm  cukkini
  • 1 darab tojás
  • 250-300 gramm liszt
  • só 
Az eredeti recept teljes kiőrlésű lisztet írt, de nekem az most nem volt otthon.

Elkészítés:

A cukkini meghámoztam. Az eredeti recept szerint a zsenge cukkinit nem kell meghámozni, de én féltem, hogy a zöld szín miatt esetleg nem eszik meg a gombócot.
Ezt követően a cukkinit lereszeltem, és megsóztam, majd állni hagyjuk körülbelül 15 percig.
Addig a szilvákat is megmostam, megtöröltem. Kivágtam a magokat és a helyére egy-egy kávéskanál fahéjas cukrot tettem.
A lereszelt cukkinit kinyomkodtam és összegyúrtam a liszttel és a tojással. Kicsit talán nehezebb összeállítani a tésztát, mintha burgonyával készült volna, de előny, hogy nem kellett hűlni hagyni a főtt burgonyát.

Szép vékonyra kinyújtottam a tésztát, 15 részre vágtam, és mindegyik közepébe egy szilvát raktam. Végül gombócot formáztam belőlük.

 

Egy részét azonnal megfőztem, egy részét pedig bezacskóztam, és lefagyasztottam. Több, mint 2 hétig hagytam a fagyasztóban, mielőtt megfőztem volna.
Jelentem, átment a teszten, ugyanolyan finom volt!
Tetszett a bejegyzés? Ha igen, oszd meg!
                                  ⇓
Cukkinis szilvás gombóc
Ha tetszett, oszd meg:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn
Tagged on:     

One thought on “Cukkinis szilvás gombóc

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal sütiket használ és tiszteletben tartja az EU törvényeket, így meg is mondja Neked. Remélem ez rendben van részedről is. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás