A halászlé valahogy hozzátartózik a karácsonyhoz. Viszont annak ellenére, hogy szeretem a halat, a karácsonyi halászlé emléke nem túl kellemes. Sokszor pocsolya ízű volt a hal, és mindig annyi szálka volt benne, hogy inkább a levével és a kenyérrel laktunk jól.

Többször próbáltam csinálni, de mindig ugyanoda lyukadtam ki, egyik verzió sem ízlett. Tavaly karácsonykor már az akkor alig több, mint egy éves kisfiamnak is szerettem volna halászlevet adni, de nagyon féltem a szálkáktól. Neki még nem tudtam volna elmagyarázni, hogy köpje ki, ha talál egyet. Közben pedig férjemnél is kiderítettem, hogy ő tulajdonképpen megenné a halászlevet, ha nem lenne benne szálka. Így megpróbáltam tengeri halfiléből elkészíteni. Persze az igazi konyhatündérek most a szívükhöz kaptak, hogy halászlé, tengeri halfiléből? Igen és meglepően finom lett!

Aki a hagyományos halászlevet szereti, az ne olvasson tovább, de aki szeretne egy garantáltan szálkamentes, ráadásul gyors verziót, az most figyeljen!

Hozzávalók:

Egy csomag fagyasztott tengeri halfilé (750 gramm)
1 db paprika
2 db paradicsom
2 közepes fej vöröshagyma
1 teáskanál feketebors (egész)
3 púpozott teáskanálfűszerpaprika
2 teáskanál só
víz
És ezen kívül még használtam halászlé sűrítményt, hogy meglegyen az igazi, halas íz.

Elkészítése:

A halon kívül minden hozzávalót felraktam főni kevés vízben. A zöldségeket nem kell apróra vágni, mert a végén úgy is turmixolva lesznek.

7846812004970697729-account_id1

Hagytam főni, a zöldségeknek úgy is több idő kell, mint a halnak. Amíg főtt, addig feldaraboltam a halat. Apró, pár falatos kockákat vágtam belőle.

6440868669013346161-account_id1

A leeső kis darabkákat bedobtam a zöldségek mellé.

9198987308857243929-account_id1

Mikor a zöldségek megpuhultak az egészet összeturmixoltam. Nem kell megijedni, a turmixolástól enyhén habos lesz, de pár perc alatt letisztul. Ekkor kerül bele a kockára vágott hal.

3766081907070352997-account_id1

15 perc alatt készre főztem. A végeredmény egy finom, enyhén sűrű, szálkamentes halászlé! 

Gyorsan dobozokba töltöttem, és fagyasztani fogom. A fagyasztóban jól tárolható, elég karácsony előtt csak kivenni a fagyasztóból és melegítés után rögtön ehető. Nem kell akkor már semmit sem csinálni vele, a napot a családdal tudom tölteni.

Több dobozzal is raktam el, mert később is, amikor megkívánjuk, csak előveszem, és már ehetjük is.

7861202145269775969-account_id1

És hogy mennyire jól sikerült: mikor a 2 évesem meglátta, rögtön kért és megevett belőle egy nagy tányérral 🙂 

Tudni szeretnéd, mi az a 10 dolog, mely minden fagyasztóban kellene, hogy legyen? Az ingyenes letölthető könyvből megtudhatod!

Kattints ide!

“Halászlé” lusta anya módra
Ha tetszett, oszd meg:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn
Tagged on:             

One thought on ““Halászlé” lusta anya módra

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal sütiket használ és tiszteletben tartja az EU törvényeket, így meg is mondja Neked. Remélem ez rendben van részedről is. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás