Bár a hideg idő beköszöntével véget ért a grill szezon, a finom grillezett fogásokról a fagyasztódnak hála nem kell lemondanod, hiszen a nyársakat asztali grillen vagy akár sütőben is megsütheted. Ezek a nyársak pedig amellett, hogy igen íncsiklandozóan néznek ki, egy kis melegséget csempészhetnek a szürke, esős mindennapokba.

A fagyasztáshoz pedig csupán néhány dologra kell odafigyelned:

  1. A kiválasztott alapanyagokat a szokásos módon darabold fel, és pácold be. Tárold egy éjszakán át a hűtőben, hogy a pác alaposan átjárja a hozzávalókat.
  2. Tűzd fel tetszőleges sorrendben az alapanyagokat a nyársra.
  3. A nyársak hegyes végeit csavard be alufóliába, hogy ne tudják a tároló zacskót kilyukasztani. Ha lehetőséged van rá, le is vághatod a hegyes végüket.
  4. Használj erősebb zacskót a tároláshoz, vagy ha lehetőséged van, akkor műanyag dobozt.
  5. A felhasználás előtti estén vedd ki a fagyasztóból, és hagyd kiolvadni, hogy a közepe se maradjon nyers sütés után.
  6. Sütés előtt távolítsd el az alufóliát a hegyes végéről.
  7. Sütőben vagy (asztali) grillen süsd meg a nyársakat.

Kép forrása: https://pixabay.com

 

Ha pedig nem szeretnél a nyársakkal időt tölteni, egyszerűen csak csomagold be az alapanyagokat alufóliába. Az alufólia csomagokat tárold zacskóban, felhasználás előtti estén tedd át a hűtőszekrénybe. Másnap sütőben, az alufóliában is megsütheted, így nem fog mosogatnivaló keletkezni. Az alufóliát pedig használat után csak dobd ki.

Ezzel a módszerrel lehetőséged lesz egyszerre nagyobb mennyiségű húst is elkészíteni, vagy például halat, amit nehéz grillezni. 

Hogyan fagyaszd le a nyársakat?
Ha tetszett, oszd meg:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn
Tagged on:             

One thought on “Hogyan fagyaszd le a nyársakat?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal sütiket használ és tiszteletben tartja az EU törvényeket, így meg is mondja Neked. Remélem ez rendben van részedről is. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás