havi egy főzés

Mindenkivel előfordult már, hogy elfelejtett valamit időben kivenni a fagyasztóból, és gyorsan ki kellene olvasztani. A fagyasztott ételeknél pedig nagyon fontos a megfelelő olvasztás. Ehhez előre tudnod kell, hogy a következő napon mit fogtok enni, mit kell kivenned a fagyasztóból. De ha már “megtörtént a baj”, akkor használd a mikrót!

A mikróban történő olvasztás az egyik leggyorsabb olvasztási módszer. Viszont van pár tényező, amire oda kell figyelned a mikrós olvasztás során:

Bizonyosodj meg róla, hogy a tároló eszközt beteheted-e a mikróba. Nem csak amiatt, mert esetleg olyan anyagból készült, vagy olyat tartalmaz, amit nem lehet mikrózni, hanem a mérete is akadályt jelenthet.
Kiemelt figyelmet kell fordítani az üvegedényeknek, melyek a hirtelen hőváltozástól akár szét is robbanhatnak!

microwave-29056_1280
Kép forrása: https://pixabay.com

Használd az olvasztási funkciót! Minden mikró alapból tudja, csak pár kattintás, vagy forgatás, és a készülék a megfelelő teljesítményt alkalmazza. Ez készülékenként eltérhet, de az átlag kb. 180-240 watt. Ezt a teljesítményt ne lépd túl! Soha ne állítsd át a legmagasabb teljesítményre, gondolván, hogy úgy gyorsabban kiolvad az étel. Nem fog.

Fontos odafigyelned rá. Talán már te is megtapasztaltad, amikor nyers húst szerettél volna kiolvasztani. A mikró belsejében gőzfelhő alakult ki, a hús külső rétege teljesen kiolvadt, fehér volt, szinte szabályosan megfőtt, és főtt hús szaga terjedt a konyhában. A középső rész szépen kiolvadt, a belseje azonban még annyira jeges volt, hogy nem bírtad elvágni.

A készüléket mindig csak rövid időre indítsd el, és gyakran forgasd meg, vagy keverd meg az ételt, hogy még egyenletesebben tudjon olvadni az étel.

Miután végeztél az olvasztással, várj pár percet. Ha kész ételt melegítenél, akkor egy-két percet várj, mielőtt elkezdenéd melegíteni.

A legjobb akkor alkalmazni ezt az olvasztási módszert, ha gyorsabban szeretnél olvasztani, vagy ha csak kis adagra van szükséged. Ha kevesebb ételt vettél ki a fagyasztóból, mint amennyire szükséged lenne, akkor nyugodtan vesd be a mikrót!

Még több részletet megtudhatsz az olvasztásról a Havi egy főzés alap tanfolyamból, melyre itt jelentkezhetsz!

Hogyan olvassz mikróban
Ha tetszett, oszd meg:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn
Tagged on:     

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal sütiket használ és tiszteletben tartja az EU törvényeket, így meg is mondja Neked. Remélem ez rendben van részedről is. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás