Jeges, kávés banán turmix - Havi egy főzés

A reggelt mindig egy csésze forró kávéval indítom, de az elmúlt napok hősége után felmerült bennem, hogy jó lenne valami hideget inni. 

Először a kávét jégkockatartóba töltöttem, és így fagyasztottam le. Amikor pedig ebéd után jól esett volna egy kávé is, plusz valami hideg is, amolyan desszertként, a fagyott kávé kockákat kókusztejbe raktam.

Pár napja viszont találtam egy turmix receptet, ami akár desszertként, de akár reggelire is fogyasztható.

Sok hozzávalóra sincs hozzá szükség, csupán 2 darab, közepes banánra, és ezen kívül 2 dl kávéra, illetve 1/2 dl kókusztejre. Ez 2 adaghoz elegendő mennyiség. 

Ha lehetőséged van, használj igazi kókusztejet, lehetőleg konzervet, mert az sokkal sűrűbb, zsírosabb, mint a kókuszitalok. 

A kép forrása: www.pixabay.com

A banánt turmixold össze a kávéval és a kókusztejjel. Töltsd műanyag poharakba vagy zacskóba, és rakd rövid időre a fagyasztóba. Nem az a cél, hogy teljesen megfagyjon, hanem hogy kellően hideg legyen.

Több adagot is elkészíthetsz előre. Ebben az esetben korábban vedd ki a fagyasztóból, hogy picit felolvadjon. 

Feldobhatod még vanília fagylalttal, vagy tejszínhabbal és fahéjjal. Tökéletes desszert bármilyen ebéd után!

.

Te is tapasztaltad, hogy gyakran az étel előkészítése tovább tart, mint maga a főzés?

Jó lenne gyorsabban végezni a főzéssel, de nem szeretnéd csak ezért a drágább, előkészített élelmiszereket megvenni?

Tudtad, hogyha megfelelően előkészített alapanyagokat tárolsz a fagyasztódban, akkor az egyébként is
sűrű és fárasztó hétköznapokon a konyhában töltött idő a felére, vagy akár a harmadára is csökkenhet?

Akkor ez neked szól!

Jeges, kávés banán turmix
Ha tetszett, oszd meg:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn
Tagged on:         

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal sütiket használ és tiszteletben tartja az EU törvényeket, így meg is mondja Neked. Remélem ez rendben van részedről is. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás