Ha már fagyasztó, és fagyasztás, akkor vegyük egy kicsit a leggyakrabban lefagyasztott dolgokat a górcső alá: még pedig a húsokat. A legtöbb fagyasztó hússal van tele, vagy legalábbis a benne tárolt élelmiszerek, alapanyagok nagy része hús.

Ennek több oka is van. Az első, hogy a húsok az egyik leggyorsabban romló, illetve tönkremenő élelmiszer alapanyagunk. Főleg nyáron, amikor a melegben akár pár óra alatt is megromolhat. Még a tej sem megy ilyen gyorsan tönkre, hiszen abból ha megsavanyodott, akkor még túrót és számtalan más tejterméket készíthetünk. (Ez alól kivétel a boltokban kapható, pasztörizált dobozos tej, melyből nem lehet aludttejet készíteni, az sajnos csak egyszerűen megromlik). Míg a zöldségek, gyümölcsök egy hét után is frissek maradnak a hűtőszekrényben, addig a húsok csak 1-2 napig tarthatóak ott.

Másodszorra az ára, hiszen sokkal drágább alapanyag, mint a legtöbb zöldség és gyümölcs, így érthető, hogy erre vigyázunk a legjobban.

Vásárlás

Friss húst, illetve fagyasztott húst már rengeteg boltban vásárolhatunk. Még a kis, sarki boltokban is kapható néhány fagyasztott hús termék. Az áruházakban pedig választhatunk tálcás, előre csomagolt termékek közül, illetve a húspultban is válogathatunk kedvünkre.

Ne vásárold meg a húst, ha már láthatóan régebb óta áll a húspultban. A friss hús szép fényes, élénk színű. Ha a hús szürkés, vagy szürkés árnyalatú, akkor inkább ne vedd meg. Szintén érdemes kerülni azokat a húsokat, melyeknek a felszíne kiszáradt. Ezt is könnyű észrevenni. Attól, hogy a hús ki van száradva, még nem biztos, hogy nem friss, könnyen kiszárítja a húspult hideg levegője. Azonban ha megveszed, a felső, kiszáradt részt nem tudod felhasználni, sajnos azt ki kell dobnod. Akkor sem szoktam vásárolni, ha a hús véres lében áll.

A megvásárolni kívánt húst mindig szagold meg, és ha kellemetlen, netán büdös illatot érzel, akkor ne vedd meg!

Ha áruházban vásárolsz, mindig a húsokat tedd a kosárba a legvégén!

És mindig vigyél magaddal….. 

 

Figyelem!

Ennek a bejegyzésnek a folytatása csak a hírlevélre feliratkozóknak érhető el. Ha szeretnéd te is elolvasni, akkor kérlek, iratkozz fel a hírlevélre, és máris megkapod a folytatást.

Felhívom a figyelmed, hogy a hírlevélről bármikor indoklás nélkül leiratkozhatsz!

Adataidat bizalmasan kezelem, azt harmadik félnek nem adom ki!

 

 

Minden, amit a húsokról tudni kell!
Ha tetszett, oszd meg:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn
Tagged on:         

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal sütiket használ és tiszteletben tartja az EU törvényeket, így meg is mondja Neked. Remélem ez rendben van részedről is. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás