Barion Pixel
Fagyasztási tippek,  Hasznos tanácsok,  Konyhai tippek

Mire jó még a fagyasztó?

Ha azt mondom, fagyasztószekrény, a legtöbb embernek az ugrik be, hogy hosszabb ideig lehet benne tárolni. Azonban a fagyasztót rövidebb időre is lehet hasznosítani. Például a lisztet, cukrot lefagyasztani.

Most azt gondolhatod magadban, hogy ez a nő biztos megőrült, miért kellene a lisztet lefagyasztani?

Évekkel ezelőtt szerencsésen hazavittem egy csomag lisztet, amiben molylepke volt. Hónapokig küzdöttünk velük, alig bírtuk kiirtani őket. Ez idő alatt rengeteg mindent kellett kidobnunk. Lisztet, cukrot, tésztákat, rágcsálnivalókat. Össze se merném számolni, mennyi kárunk lett. Mire megszabadultunk tőle, ismét haza került egy újabb adag és kezdődött az egész elölről.

Azóta ha lisztet, cukrot, zöld fűszereket és társait veszek, és nem használom fel pár napon belül, akkor mindig berakom pár órára vagy akár egy éjszakára a fagyasztóba. Így ha esetleg lett volna benne molylepke – azért titkon remélem, egyikben sem volt 🙂 -, biztos elpusztul.
Ha pedig napokon belül felhasználom, akkor pedig a felhasználásig egy jól zárható, műanyag dobozban tárolom.

A kép forrása: www.pixabay.com

De ezen kívül van még pár trükk, amihez használhatod a fagyasztószekrényt:

A lágy sajtokat könnyebben le tudod reszelni, ha a sajtot rövid időre beteszed a fagyasztóba. Nem fognak a sajtok „elkenődni” a reszelőn, vagy kisebb-nagyobb darabokra töredezni. Ráadásul ha lefagyasztod, akkor nem fognak tönkre menni.
Például ha marad egy kevés feta sajtod, később ráreszelheted sült húsokra, vagy salátára, egy kicsit feldobva ezzel az ételt.

A kép forrása: www.pixabay.com

Ha tésztát szeretnél gyúrni, és elfelejtetted kivenni a hűtőszekrényből a vajat, akkor rakd be a fagyasztószekrénybe. Miután megfagyott, egyszerűen csak reszeld le, és máris könnyebben össze tudod dolgozni a többi hozzávalóval. Nem kell morzsolgatnod, vagy várnod, hogy a kezed melegétől kicsit megolvadjon a vaj, és össze tud gyúrni a tésztát.

Ugyanígy a csokoládét is könnyebben rá tudod reszelni a desszertek tetejére, nem fog a kezeidben szétolvadni. 

Ezekhez a praktikákhoz nem kell az alapanyagokat órákig vagy egész éjszaka fagyasztani, mégis meg tudja könnyíteni a dolgod.

 

Nézd meg annak a 9 ételnek a listáját, amit te is gyakran elkészítesz, és nagyszerűen fagyasztható!

 


 


Kérem a 9 étel listáját és beleegyezem, hogy részemre ajánlatot tartalmazó levelet is küldjenek.
A „Kérem a 9 étel listáját!” gombra kattintva tudomásul veszem és elfogadom az adataim biztonságát szolgáló adatkezelési szabályzatot.





Egy hozzászólás

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal sütiket használ és tiszteletben tartja az EU törvényeket, így meg is mondja Neked. Remélem ez rendben van részedről is. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás