Mit tanultam a havi egy főzés projekttől? - Havi egy főzés

A havi egy főzés módszerrel rengeteg új ismeretre tettem szert. Nem csak a fagyasztásról, a fagyasztóban tárolásról és az olvasztásról, hanem mellette még több, másik területen is fejlődtem.

 

Megtanultam előre tervezni

Korábban ahogy lesz, úgy lesz elv szerint éltünk. Naponta elmentem a boltba, és amit tudtam venni, abból főztem. Sokszor a boltba menet vagy a boltban találtam ki, hogy aznap mi legyen a vacsora, vagy másnap az ebéd. Olyan is előfordult, hogy bementem az üzletbe, aztán tanácstalanul sétálgattam a sorok között, hátha beugrik valami jó ötlet. Emlékszem, gyakorta álltam a tasakos levesek, porok előtt, onnan merítve ötletet, hogy mégis mit főzzek.

A havi egy főzés módszerével azonban már ilyesmi nem fordul elő. Sokkal ritkábban járok boltba, és mindig tudom előre, hogy mi lesz a másnapi ebéd.

 

A kép forrása: www.pixabay.com

Megtanultam előre dolgozni

Nagyon sokszor nem is a főzés vitte el a rengeteg időt, hanem az alapanyagok előkészítése. Ha csak egy sült csirkére gondolok, akkor a húst alaposan meg kell mosni, fel kell darabolni, be kell fűszerezni, majd miután a sütőbe került, már nincs vele több dolgom, mint néha ránézni, esetleg egyszer megfordítani.

Ha elterveztem, hogy valamikor rántott hús lesz az ebéd, akkor előre be tudtam panírozni a húst, lefagyasztottam, és nem az adott napon kellett kapkodnom.

Talán neked is ismerős az érzés, hogy hétvégén ha lehetőséged van, szeretnél egy picit tovább aludni, több időt együtt tölteni a családdal, ugyanakkor főzni kell, és emiatt mégsem tudsz pihenni. Mert ugye mikor máskor csinálnád meg azokat az ételeket, amiket tovább tart elkészíteni, mint hétvégén?

 

Megtanultam gazdaságosan vásárolni és tárolni

Persze lehet mondani, hogy mindig odafigyelek, hogy mi kerül a kosárba, de azért valljuk be, mindig veszünk valami olyat, ami nincs eltervezve. Épp akciós a kedvenc csokink, vagy chips-ünk. És sokszor találkozunk olyan akcióval, amit egyszerűen nem lehet kihagyni: olcsóbban elhozhatjuk a megmaradt banánt, vagy olyan áron kínálják a csirkemellet, hogy az a bolondnak is megéri. Sokkal jobban ki tudom használni akciókat, és mindent el tudok tárolni, ahelyett hogy a hűtőszekrényben tönkre menne.

 

Megtanultam, hogy mi a fontos az életben

Régen rengeteg időt töltöttem a konyhában. A mai napig imádok főzni, de rájöttem, hogy a családomnak nem különlegesebb ételekre vagy több fogásos menükre van szüksége, hanem rám. A közös, együtt töltött időre.

Mit tanultam a havi egy főzés projekttől?
Ha tetszett, oszd meg:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn
Tagged on:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal sütiket használ és tiszteletben tartja az EU törvényeket, így meg is mondja Neked. Remélem ez rendben van részedről is. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás