Tudni szeretnéd melyek a nem lefagyasztható ételek? - Havi egy főzés

A lefagyasztható ételeknél szerintem az egyik legfontosabb követelmény, sem az állaguk, sem az ízük nem változhat meg a fagyasztást követően. Szinte minden élelmiszer fagyasztható, csupán néhány kivétel van.

 

Nem lefagyasztható ételek:

  •  nyers saláta (erről már itt írtam, itt olvashatsz róla),
  •  házi készítésű majonéz,
  •  pudingok,
  •  főtt tészta
  •  tejföl, és tejfölös habarással készült ételek,
  •  burgonya sütve vagy főzve, a burgonyapüré,
  •  kefir, joghurt (bár a joghurtból készíthető házi fagylalt, amit fagyott állapotban fogyaszthatunk)
  •  rántással készült ételek (főleg a főzelékek)
  •  görögdinnye, narancs, mandarin, grapefruit gyümölcs, azonban a levük igen.

A fent felsorolt ételek is lefagyasztható ételek, és nem azért nem célszerű őket lefagyasztani, mert a fagyasztószekrényben megromlana, hanem mert ezeknek az ételeknek a felengedés után megváltozik az állaga. Ettől függetlenül fogyaszthatóak lennének, csak nagy valószínűséggel nem lenne gusztusunk megenni őket.

 

A kép forrása: saját készítés

 

Kíváncsi vagy, hogyan lehet bizonyos ételeket lefagyasztani? Mint például a képen látható hercegnő burgonyát? 

Kattints ide!

Tudni szeretnéd melyek a nem lefagyasztható ételek?
Ha tetszett, oszd meg:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn
Tagged on:

One thought on “Tudni szeretnéd melyek a nem lefagyasztható ételek?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal sütiket használ és tiszteletben tartja az EU törvényeket, így meg is mondja Neked. Remélem ez rendben van részedről is. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás