Mindegy, hogy lekváros, kakaós vagy túrós, a gyerekeim imádják a palacsintát. És én is. Azonban sütni már nem annyira szeretem. Nem csak azért, mert sokáig tart, hanem utána minden büdös, olajszagú lesz a konyhában. Ezért ha egyszer rászánom magam, és nekiállok sütni, akkor mindig annyit készítek el, hogy pár darabot le tudjak fagyasztani.

Ha még nem próbáltad, akkor bátran tedd meg, mutatom, mire figyelj a palacsinta fagyasztásánál és olvasztásánál:

A palacsinta fagyasztása

A palacsintát készítsd el a szokott módon, és hagyd kihűlni. Figyelj rá, hogy teljesen kihűljön, ne csak a legfelső, hanem a palacsinták között se legyen meleg, mert ha úgy rakod zacskóba, bepárásodik.

Néhány darabot rakj egymásra, és fektesd bele egy nagy méretű (visszazárható) zacskóba, és így rakd be a fagyasztóba. Vagy csavard fel őket, mintha meg lennének töltve. Ebben az esetben egy kis rudacskád lesz.

Egy zacskóba ne rakj túl sokat, inkább több zacskóval vegyél ki, ha szükséges. Én egy zacskóba 5-6 darabot szoktam egyszerre rakni. 1-1 darabot  a gyerekeknek és 2-2 darabot a férjemnek és nekem.

 

A palacsinta olvasztása

Vedd ki a fagyasztóból, és szoba hőmérsékleten hagyd kiolvadni. Ne izgulj, gyorsan kiolvad! Ha gyorsabban szeretnéd kiolvasztani, akkor a mikróban gyorsíthatsz a folyamaton. Állítsd át olvasztó funkcióra a készüléket, és egy rövid időre tedd be. Amint a legfelső palancsintát le tudod venni, rakd át külön tányérba, és úgy, egyesével melegítsd át őket.

Így biztos nem az lesz, hogy a legfelső már forró, a középső pedig még mindig jeges.

Pár perc alatt tálalhatod a palacsintát, anélkül, hogy mindig olajszagú lenne, vagy sok mosogatnivaló keletkezne! 

A képek forrása: saját készítés

Palacsinta fagyasztása
Ha tetszett, oszd meg:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn
Tagged on:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal sütiket használ és tiszteletben tartja az EU törvényeket, így meg is mondja Neked. Remélem ez rendben van részedről is. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás