Gyakran hallom azt a véleményt, hogy a fagyasztóban tárolni az ételek undorítóak, gusztustalanok, íztelenek, és még sorolhatnám, hogy milyenek lesznek. Hallottam már azt is, aki a fagyasztóban tárolt ételeket eszi az igénytelen, lusta, és szintén sorolhatnám tovább, hogy milyen.

Mégis azt látom, hogy a boltban folyamatosan vásárolják a gyorsfagyasztott élelmiszereket. Akkor hogyan is van ez? Amit a boltban, fagyasztva megveszünk az jó, de amit otthon elkészítünk, és úgy fagyasztanunk le, az már nem jó, undorító, gusztustalan?

Egyre nagyobb keletjük van a tasakos alapanyagoknak, amivel nincs más dolgunk, csak összekeverni a friss alapanyagokkal, majd készre főzni. Egyre gyakrabban vásárolunk előre panírozott, vagy elősütött ételeket, amivel már nincs több teendő, csak készre sütni.

Ha viszont a hozzávalókat megnézed, rögtön érteni fogod, hogy miért támogatom annyira a saját készítésű ételek fagyasztását.

Éppen ezért gondoltam, hogy ássunk egy picit mélyebbre, mert valószínűleg sok kérdés merül még fel benned a fagyasztóban tárolással kapcsolatban.

A havi egy főzés módszerével lehetőséged van választani, hogy az ételeket milyen állapotban fagyaszd le: nyersen, félig kész állapotban, vagy teljesen elkészítve.

Ha valakinek van ideje naponta nyugodtan megfőzni, de szeretné megkönnyíteni a saját életét, esetleg nagyon viszolyog a fagyasztott ételektől, akkor neki a Fagyasztási 1×1 ekönyvet ajánlom. A könyvben a fagyasztás alapjairól, az alapanyagok előkészítéséről van szó. Ebben az esetben szinte minden alapanyag nyersen kerül a fagyasztóba, a sütésük, főzésük frissen történik.

A könyvről bővebben itt olvashatsz!

Ha azonban kevés időd van főzni, akkor neked a Havi egy főzés tanfolyam való. A tanfolyam nem csak arról szól, hogy hogyan tudsz havonta egyszer előre megfőzni, hanem arra is megoldást nyújt, ha a friss ételeket szereted, de nincs időd naponta órákon át főzni.

A havi egy főzés tanfolyamra hamarosan újra lehet jelentkezni. Ha nem szeretnél róla lemaradni, akkor itt tudsz értesítést kérni az indulás pontos idejéről.

(Az előjelentkezés nem jár semmilyen kötelezettséggel, csupán egy emailben értesítelek a jelentkezés kezdetéről.)

 

A képek forrása: saját szerkesztés

 

Tényleg megéri az ételeket a fagyasztóban tárolni?
Ha tetszett, oszd meg:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn
Tagged on:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal sütiket használ és tiszteletben tartja az EU törvényeket, így meg is mondja Neked. Remélem ez rendben van részedről is. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás