Tésztás csirkepaprikás - Havi egy főzés

Tasakos csirkepaprikás tészta alap. Gyors, minden benne van, amire szükséged van, csak vízzel kell összeönteni, és alig negyed óra múlva már kész is van. És tele van tartósítószerrel, adalékanyaggal…

A minap vásárlás közben kisfiam kiszúrt egy ilyen tésztás csirkepaprikás alapot. Levettem a polcról, nézegettem, gondoltam,  próbáljuk ki.  Hazavittem, elkészítettem, és megette.

Másnap este ugyanolyat kért.

Egyrészt a tartósítószerek, másrészt az ára miatt sem akartam rászoktatni, ezért elkészítettem a saját, fagyasztható verziómat.

Itt az én tésztás csirkepaprikás verzióm!

Jó sok hagymát apróra vágtam, és kevés olajon megdinszteltem.

Amíg a hagyma sült, addig a csirkeszárnyat három részre vágtam. Mindenképp valami csontos, zsírosabb húst válassz, csirkemellből nem tudod ezt elkészíteni. 

Amikor a hagyma elkezdett pirulni, ráraktam a csirkeszárnyakat, és együtt tovább sütöttem. Amikor már a hús egyenletesen fehér volt, megszórtam pirospaprikával, apróra vágott fokhagymával, és még egy picit tovább pirítottam. 

Végül kevés vízzel felöntöttem, és hozzáadtam az apróra vágott paradicsomot és paprikát, illetve fűszereztem.

Puhára főztem, egész addig, amíg a hús már elkezdett elválni a csonttól. A szárnyakat kiszedtem egy tányérra, és hagytam annyira kihűlni, hogy hozzá tudjak nyúlni. A húst leszedegettem róla, és turmixgépbe raktam a szafttal együtt.

Majd turmixoltam.

Ezt a szószt lehet fagyasztani. 

 

Amire figyelj, ha szószt le akarod fagyasztani a tésztás csirkepaprikáshoz!

 

Ez a szósz nagyon sűrű. Mérd ki, hogy pontosan mennyit fagyasztottál le (én 2 dl szoktam egy zacskóba tenni). 

Amikor kiveszed a fagyasztóból, annyi vizet önts hozzá, hogy bő fél liter legyen, vagyis a 2 dl lefagyasztott szószhoz adj még 3 dl vizet.

Forrald fel, és öntsd bele a tésztát. Az 5 dl szószhoz körülbelül 150 gramm tészta kell.

Főzd addig, amíg a tészta puha nem lesz, majd hagyd pár percig állni, amíg a tészta magába szívja a szószt.

Jó étvágyat kívánok az egészséges, adalékmentes tésztás csirkepaprikáshoz

 

Plusz tippek a tésztás csirkepaprikáshoz!

 

Mivel sok benne a zöldség, kicsit lecsósabb az íze, így nem érezni a húst, ezért ajánlom minden olyan édesanyának, akinek a gyermeke kevés húst eszik. (Akárcsak az én kisfiam). Ez a szósz nagyobb mennyiségű húst is elbír, a tasakos verzióban 0,5 % csak a hús aránya!

Kísérletezze vele bátran, adj hozzá még plusz zöldséget. Próbáltam már cukkinivel, fehérrépával dúsítani a szószt, hogy kicsit változatosabbá tegyem az ételeket. Kisfiam változatlanul ette. 

 

A képek forrása: saját készítés

Tésztás csirkepaprikás
Ha tetszett, oszd meg:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

One thought on “Tésztás csirkepaprikás

  • 2017-11-29 at 08:53
    Permalink

    Eszter, ez nagyon szuper! Alig varom hogy kiprobaljam, koszonom az otletet! 😊

    Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal sütiket használ és tiszteletben tartja az EU törvényeket, így meg is mondja Neked. Remélem ez rendben van részedről is. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás