Barion Pixel
Időgazdálkodás,  Kezdd el!,  Konyhai tippek

Tévhitek a havi egy főzéssel kapcsolatban

A havi egy főzés módszerrel kapcsolatban rengeteg tévhit terjed, miért is nem éri meg belevágni. Ezeket a tévhiteket szeretném most tisztázni.

1. tévhit: Egész nap csak főzni fogsz!
A havi egy főzés módszer titka a megfelelő tervezés, előkészítés és a rugalmasság. A főzés nem fogja kitölteni az egész napod, eloszthatod akár több napra, vagy ha egy nap szeretnéd letudni a főzést, akkor 2-3-4 órás szakaszokra, közte pihenőkkel, más teendőkkel.
Garantálom, miután kipróbáltad a havi egy főzés módszerét, te is rá fogsz jönni, hogy nem éri meg minden nap boltba menni, és naponta hosszú órákat főzéssel tölteni.

2. tévhit: Erre csak az képes, akinek nagy gyakorlata, vagy legalább szakács végzettsége van!
Abszolút nem! Az elkészített ételek nem igényelnek speciális tudást, a receptek teljesen hétköznapiak, melyeket most is nap mint nap elkészítesz. Ha az alapvető konyhai ismereteid megvannak, te is képes vagy rá!

 

Kép forrása: https://pixabay.com

3. tévhit: Csak húsos ételeket lehet lefagyasztani!
A vegetáriánus ételek ugyanúgy lefagyaszthatóak, mint ahogy a húsos, halas ételek. Attól, hogy a havonta egyszer főzöl, nem kell minden ételbe húst tenned. Sőt, ha eddig úgy érezted, hogy túl sok húst ettetek, ezzel a módszerrel tudod csökkenteni a mennyiséget.

4. tévhit: Ehhez hatalmas fagyasztóra van szükség!
Tévedsz! Az elkészített ételek sokkal-sokkal kevesebb helyet foglalnak, mintha nyersen fagyasztanád le az alapanyagokat. Gondolj csak bele, ha megsütsz egy szelet húst, egy halat, mennyivel kisebb lesz elkészítés után, mint amikor elkezdted sütni.
A megfelelő csomagolásnak köszönhetően pedig még kevesebb helyre lesz szükséged.

 

5.tévhit: A speciális eszközök, csomagoló edények egy vagyonba kerülnek!
Mivel nem csak a felhasznált helyet, hanem pénzt is szeretnék spórolni, így a legolcsóbb megoldásokat szoktam használni. A kezdéshez akár bőven elegendőek az eddig is használt zacskók, melyekbe az ételeket le szoktad fagyasztani. Azonban egy kis befektetéssel vásárolhatsz kifejezetten fagyasztáshoz ajánlott zacskókat, edényeket is.

6. tévhit: Mindig ugyanazokat az ételeket fogod enni!
A tévhittel ellentétben rengeteg étel jól fagyasztható, vagyis nem ugyanazt az ételt kell enned nap, mint nap, amíg csak meg nem unod. Sőt, a módszer segítségével még változatosabban is tudsz majd étkezni! Csupán annyi a teendőd, hogy azon ételek helyett, melyekből az elmúlt időszakban szerinted sokat ettél, mást készíts el.

7. tévhit: A fagyasztott ételek nem olyanok, mint a friss ételek!
Ha egy étel megfelelően van elkészítve és csomagolva, nem érezhető rajta semmilyen mellékíz. Sőt, vannak olyan ételek, melyeknek kifejezetten jót tesz, ha egy kis időt hagysz arra, hogy az ízek összeérjenek. Ha pedig még mindig nem hiszed el, lehetőséged van pár perc alatt újra átfőzni, átsütni őket a garantáltan friss érzetért!

 

Tudj meg még többet ide kattintva!

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal sütiket használ és tiszteletben tartja az EU törvényeket, így meg is mondja Neked. Remélem ez rendben van részedről is. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás