Előfordulhat, hogy olyan ételt készítesz, amiről azt gondolod, nem fagyasztható. Vagy a fő alapanyag, mint például a sült káposzta, vagy egy hozzávaló, mint a brokkoli krémlevesben a burgonya. Ha azonban már ott van, és hiába próbáljátok megenni, de egyszerűen nem fogy el, akkor tehetsz egy próbát a fagyasztással.

Ezeknek az ételeknek jobb esetben a halmazállapotuk, rosszabb esetben az ízük is megváltozhat, de előfordulhat, hogy semelyik sem, vagy csak nagyon minimálisan változik, és még fogyaszthatóak maradnak.

A kép forrása: www.pixabay.com

 

Velem is többször előfordult, hogy olyan ételt fagyasztottam le, amiből túl sok készült, és nem bírtuk megenni, de kidobni nem akartam. Sőt, rendszeresen járunk úgy, hogy amikor hétvégén a szülőknél eszünk, olyan mennyiségű ételt csomagolnak, amin napokig elélnénk. Vagy hozzánk jönnek vendégek, és én készítek túl sok ételt. Napokon keresztül pedig ugyanazt enni nincs kedvünk.

Ilyenkor mindig arra gondolok, hogy teszek egy kísérletet. Legrosszabb esetben ugyanúgy a szemetesbe kerül, mintha nem fagyasztottam volna le, de az is lehet, hogy kellemes csalódás ér, és ugyanolyan finom marad az étel.

A legutóbb tárkonyos csirkeragu levest készítettem. Csak egy részébe raktam tejszínt, mert a családban több laktózérzékeny is  van. Már akkor láttam, hogy kicsit elszámoltam magam, és jóval többet készítettem a kelleténél. A leves elméletileg nem fagyasztható, hiszen nem csak sárgarépa volt benne, hanem gomba is. De mivel sajnáltam kidobni, a maradékot lefagyasztottam.

Kiolvasztás után meglepően tapasztaltam, hogy a répa és a gomba ugyan egy picit szivacsos állagú lett, de ezt leszámítva ugyanolyan finom volt, mint frissen készítve.

Ha azonban a kiolvasztás után az étel gusztustalanul néz ki, vagy netán a szaga is rossz, akkor inkább öntsd ki.

Már csak pár napig elérhető a Havi egy főzés tanfolyam.

Mi ez a tanfolyam?

Ha röviden szeretnék válaszolni, egy módszer, ami megváltoztatta az életem. Amikor dolgoztam, napi szinten főztem. A napjaim szinte mindig ugyanúgy teltek: munka, rohanás haza, főzés. Másnap munka, rohanás haza, főzés. És ez ment egész héten át.

Aztán megszülettek a gyerekeim. Két pici mellett naponta főzni nem egyszerű, sokszor lehetetlen küldetésnek tűnt.

Ezért létrehozta a tanfolyamot, hogy segítsek neked, aki hozzám hasonlóan állandó időhiányban szenvedsz.

A havi egy főzés tanfolyam egy folyamatosan frissülő online tananyag. A korábbi 10 lecke egy újabbal bővült, már 11 leckéből álló elméleti részt.

Kérem a tanfolyamot!

 

A tilos valóban tilos?
Ha tetszett, oszd meg:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn
Tagged on:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal sütiket használ és tiszteletben tartja az EU törvényeket, így meg is mondja Neked. Remélem ez rendben van részedről is. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás