Tök fagyasztása - Havi egy főzés

Tudod, hogyan kell a tököt lefagyasztani? Még nem? Akkor gyere, és elárulom, mire kell figyelned!

A tököt első lépésként, ha szükséges, mosd meg és töröld szárazra. Az üzletekben már megmosva veheted meg, de ha zöldségesnél veszed, előfordulhat, hogy még kicsit földes.

Egy jó éles késsel vágd 4 vagy több darabra, a mérettől függően. Ezt követően hámozd meg. A hámozáshoz használhatsz egy éles kést is, de akár zöldséghámozót is. Majd egy kanál segítségével kapard ki a magokat. Legvégül reszeld le.

A kép forrása: www.pixabay.com

Ezeket muszáj a tök fagyasztása előtt elvégezni, mert sem fagyott állapotban, sem olvasztás után már nem tudod megcsinálni.

Ha szeretitek a rántott tököt, akkor panírozva is lefagyaszthatod. Ehhez vágd vékonyra a tököt, panírozd be, és így fagyaszd le.

 

 

Tök fagyasztása
Ha tetszett, oszd meg:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn
Tagged on:

One thought on “Tök fagyasztása

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal sütiket használ és tiszteletben tartja az EU törvényeket, így meg is mondja Neked. Remélem ez rendben van részedről is. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás