Zabpelyhes csirkefasírt - Havi egy főzés

A zabpelyhes csirkefasírt egy nagyon gyorsan elkészíthető, egészséges fogás. Éppen ezért a diétázók, cukorbetegek, és az IR diétázók is fogyaszthatják. Nem csak a felnőttek imádják, hanem a gyerekek is! 

Hozzávalók a zabpelyhes csirkefasírthoz:
  • 3 dkg zabpehely
  • 1/2 deciliter víz
  • 30 dkg csirkemell
  • 1 darab vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db tojás
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • 1 evőkanál olaj
  • só és bors ízlés szerint
A zabpelyhes csirkefasírt elkészítése:

A zabpelyhet és a vizet öntsd egy pohárba és tedd be a mikróba körülbelül egy percre, majd hagyd állni. Ez idő alatt a zabpehely magába szívja a vizet.

A csirkemellet mosd meg, és vágd nagyobb darabokra, és robotgépben vágd össze. 

A darált húst merd át egy tálba, és turmixold össze a zabpelyhet, mert egy kicsit össze fog állni. Természetesen hozzáadhatod szárazon is a húshoz, de szerintem akkor nagyon száraz lesz a fasírt.

Add hozzá a hagymákat, és jó alaposan turmixold össze.

Keverd hozzá a darált húshoz a zabpelyhes keveréket, és a többi hozzávalót. 

Formázd meg a fasírtokat. Ha túl lágynak éreznéd a masszát, amit csak nehezen tudsz formázni, akkor egy kevés száraz zabpelyhet adhatsz hozzá. De nedves kézzel könnyen tudsz vele dolgozni.

A fasírtokat egy folpackkal bevont tálcára rakd, úgy, hogy ne érjenek össze.

Az elkészült fasírtokat jó alaposan tekerd körbe folpackkal és fagyaszd le. Miután megfagytak, tetszés szerint átrakhatod zacskóba vagy dobozba is őket.

Ebből a mennyiségből körülbelül 20 darab zabpelyhes csirkefasírt lesz.

A zabpelyhes csirkefasírtot olvasztás nélkül, azonnal megsütheted. Elkészítheted a sütőben, vagy akár serpenyőben is. 

Zabpelyhes csirkefasírt
Ha tetszett, oszd meg:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn
Tagged on:     

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal sütiket használ és tiszteletben tartja az EU törvényeket, így meg is mondja Neked. Remélem ez rendben van részedről is. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás