Barion Pixel
Egyéb

2 napig esszük vagy 2 nap esszük? Nem mindegy!

A mindennapos főzés ellen a leggyakrabban használt „módszer”, hogy több napra előre megfőzzünk és azt az ételt esszük 2 vagy 3 napig. Vagyis készítünk dupla vagy tripla adagot az adott ételből és addig esszük, amíg el nem fogy.
Ez egy nagyon jó módszer arra, hogyan oldjuk meg, hogy csak minden második vagy harmadik napon kelljen főznünk.

Viszont van néhány hátránya is ennek a módszernek.

Nem mindig tudjuk pontosan kiszámolni, mennyi ételt készítsünk

Vannak napok, amikor a családnak jobb az étvágya és van, amikor rosszabb. Néha kevesebbet esznek, néha pedig többet. Biztos te is megtapasztaltad már azt a helyzetet, amikor csak túrkálják az ételt és azt is, amikor a családnak annyira jó az étvágya, hogy „akár egy lovat is képesek lennének felfalni”.

Ha nem esznek annyit, amennyit szoktak, még mindig marad – legfeljebb egy kicsit több – másnapra, harmadnapra. Gyerekkorom egyik legrosszabb emléke, amikor édesanyám nekiállt töltöttkáposztát készíteni. Olyankor egy hatalmas adaggal készített és egész héten azt ettük. A mai napig nem szeretem. Szerintem azokban az években megettem azt a mennyiséget, amit más egy élet alatt eszik meg. 

Viszont előfordulhat, hogy valamennyi étel marad másnapra, de annyi már nem, hogy mindenkinek elég legyen. És bár te úgy tervezted, hogy két napra elég lesz, mégis ugyanúgy főznöd kell.

Megtudhatod, mit lehet fagyasztani és mit nem, illetve mi meddig tárolható a fagyasztóban?
Elmondom, hogyan fűszerezd az ételeket, ha fagyasztani szeretnéd őket, illetve mire figyelj még főzés közben. Szó lesz az olvasztásról is.
Megmutatom, hogyan tudod egyszerűen és könnyen követni, mi található a fagyasztószekrényedben.
Erről szól Az ételfagyasztás alapjai videótanfolyam!

https://haviegyfozes.hu/shop/termek/az-etelfagyasztas-alapjai/
Nem mindenki szereti ugyanazt az ételt

Mindenkinek vannak kedvenc ételei. És vannak olyan ételek is, melyeket ha muszáj megeszik vagy éppen rá sem bír nézni. A gond akkor kezdődik, ha valamilyen ételből nagyobb mennyiséget szeretnénk elkészíteni és azt a családból valaki nem szereti. Mert bár ott a nagy mennyiségű étel, neki lehet, hogy mégis valamit főzni kell.

Meg lehet utálni az adott ételt 

Ahogy a töltött káposztánál is írtam, egy adott ételt könnyen meg lehet utálni, ha sokat kell belőle ennünk. Ezt nem csak gyerekként tapasztalhatjuk meg, hanem szülőként is amikor a gyerekünk rákattan egy ételre és képes hetekig ugyanazt enni.

Nem minden étel finom másnap is

Vannak ételek, melyek csak frissen elkészítve az igaziak. Ilyenek például a rántott ételek. Nem mondom, hogy másnap ehetetlenek lennének, de az egy nappal korábban megsütött rántott csirke sosem lesz olyan finom, mint a frissen sült. 

De akkor mi a különbség aközött, hogy valamit 2 napig esszük vagy 2 nap esszük? 

Mindkét esetben több ételt készítünk el egyszerre, azzal a céllal, hogy valamikor később legyen olyan napunk, amikor nem kell főznünk. Csak amíg 2 napig esszük, addig az elkészítést követően 2, egymást követő napon fogyasztjuk el az ételeket. Míg a 2 nap esszük esetén a második adagot valamikor később fogyasztjuk el és nem másnap. Lehet, hogy csak 1 hét múlva, lehet hogy 2 hét múlva.

Kiváncsi vagy, mi az a havi egy főzés és hogyan kell elképzelni, milyen lépésekből áll?

Az ingyenes email sorozatban bemutatom a legfontosabb lépéseket, melyekből felépül a havi egy főzés folyamata.



 

A „Megnézem, hogyan épül fel a havi egy főzés módszere!” gombra kattintva tudomásul veszem és elfogadom az adataim biztonságát szolgáló adatkezelési szabályzatot.





Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal sütiket használ és tiszteletben tartja az EU törvényeket, így meg is mondja Neked. Remélem ez rendben van részedről is. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás