Barion Pixel
Diéta,  Egészség,  Gyümölcsök fagyasztása,  Pénzügy

A fagyasztott gyümölcsök ugyanolyan tápértékűek, mint a frissek?

Még nem indult be az igazi gyümölcs szezon, nem kaphatóak a friss magyar gyümölcsök. Ráadásul a kialakult helyzet miatt igyekszünk a boltokat, üzleteket és piacokat is amennyire lehet elkerülni. Mindent, ahol több emberrel kerülhetünk kapcsolatba. 

Próbálunk hosszabb időre bevásárolni, de a gyümölcsök többsége nem tárolható hosszabb ideig. Éppen ezért érdemes elsétálni a mirelit részleg felé. Vásárolhatunk gyorsfagyasztott bogyós gyümölcsöket, mint málnát, epret, áfonyát. De kapható meggy és barack is fagyasztva.

Bár ezeknek a kilós ára több, mint a déli gyümölcsöké vagy az almáé, mégis érdemes pár zacskóval beszerezni. Sokkal változatosabbá tehetjük az étkezéseinket. 

Készíthetünk smoothiekat, többféle ízben. Egy-egy turmix elkészítéséhez pedig nincs is nagy mennyiségre szükség.

A kép forrása: www.pixabay.com

Használhatjuk levesekhez vagy süteményekhez is. Bár a gyümölcsleves egy meleg nyári napon hidegen a legfinomabb, azonban hűvösebb időjárás esetén melegen is fogyaszthatjuk. 

Kerülhet a reggeli joghurtba vagy zabkásába. És ha már időjárás, nem sokára el lehet készíteni az első házi jégkrémeket is.

Ráadásul a fagyasztás során a tápértékűk csak nagyon minimálisan csökken. Nagy előnye a gyorsfagyasztott gyümölcsöknek, hogy szezonban szüretelik őket, amikor a vitamintartalmúk a legmagasabb. A betakarítást követően a lehető legrövidebb időn belül gyorsan tartósítják is, hogy a gyümölcsök vitamintartalma megmaradjon.

Számomra külön előny, hogy a tartósításhoz nem használnak semmilyen tartósítószert. 

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal sütiket használ és tiszteletben tartja az EU törvényeket, így meg is mondja Neked. Remélem ez rendben van részedről is. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás