Barion Pixel
Egészség,  Fagyasztási tippek,  Gyümölcsök fagyasztása,  Hasznos tanácsok

Alma fagyasztása

Ilyenkor ősszel még igyekszünk az utolsó napsütéses napokat kint tölteni, mielőtt megérkezne az esős idő. Talán gyakrabban készítünk süteményeket, jobban vágyunk az édesebb ízekre. Például almás édességeket készítünk.

Bár az alma viszonylag sokáig eláll, megeshet, hogy olcsón nagyobb mennyiséget tudsz vásárolni és a fagyasztás mellett döntesz.

Az alma előkészítése a fagyasztáshoz

Mosd meg, töröld szárazra az almát, majd hámozd meg. Majd vágd gerezdekre vagy szeleteld fel a kívánt méretűre.

Egy kevés citromlével locsold meg, hogy ne barnuljon meg. Ha szeretnéd, fűszerezheted is. Keverhetsz hozzá cukrot, fahéjat, szerecsendiót, sőt akár mézet is.

A kép forrása: saját készítés

Az alma fagyasztása

Tedd zacskóba vagy dobozba és fagyaszd le.

Ha nagyobb mennyiséget szeretnél lefagyasztani, akkor érdemes egyszerre mindig csak pár szemet megpucolni és lefagyasztani, hogy ne barnuljon meg. Amikor megtelik egy zacskó almával, zárd le és rögtön rakd be a fagyasztószekrénybe. Így kisebb eséllyel fog megbarnulni.

A fagyasztott alma olvasztása, felhasználása

Az almát kiolvaszthatod vagy felhasználhatod fagyott állapotban is. Figyelj, mert olvasztás után az alma már nem lesz olyan ropogós, mint fagyasztás előtt. Sőt, egy kis levet is engedhet.

Ha még meleg, szinte már nyárias napok lennének, a fagyott almát turmixold. Ha még nem tetted meg, turmixolás előtt adj hozzá ízlés szerint fűszereket. Máris kész a gyors sörbet.

Összekeverheted a turmixolt gyümölcsöt tejjel vagy natúr joghurttal, egy kis banánnal és egy finom gyümölcsturmixot kapsz. Igazi vitaminbomba és a gyerekek is szeretik.

A kép forrása: www.pixabay.com

Felhasználhatod sütemények töltelékéhez, almás réteshez, almás piskótához. Figyelj, mert olvadás után az alma kevés levet enged, nehogy elázzon a tészta vagy a krém túl folyossá váljon!

Húsok mellé szószt vagy mártást is készíthetsz belőle, de az almaszószt akár magában is eheted.

 

Keverheted zabkásához is. Nagyon tápláló és egészséges reggelit készíthetsz akár pár perc alatt.

Több időt töltesz a családdal, mégis a te főztöd kerül az asztalra? Lehetséges!
Kattints és mutatom, hogyan>>

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal sütiket használ és tiszteletben tartja az EU törvényeket, így meg is mondja Neked. Remélem ez rendben van részedről is. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás