Barion Pixel
Fagyasztási tippek,  Konyhai tippek,  Recept

Banános palacsinta fagyasztása

A gyerekeim nagy kedvence a banános palacsinta, vagy ahogy ők hívják, babacsinta. De mint a palacsintákkal általában, ezzel is van egy kevés teendő, ezért ha egyszer nekiállok, akkor többet sütök, mint amennyi elfogy és fagyasztok is le belőle.

A banános palacsinta tökéletes hétköznap reggelre, amikor csak pár falatot esznek a gyerekek, mert az oviban úgy is reggeliznek.
De jól jön, amikor éhesebbek és ebéd után kérnek még valamit enni. Valamit, ami lehetőleg édesség legyen.
Életet ment, amikor éhesen hazaérünk az oviból, mert nem ízlett nekik az uzsonna. A vacsora viszont még messze van.

Hozzávalók a banános palacsintához:

  • 1 darab banán – tökéletes a már kicsit megbarnult vagy túlérett banán, ami már napok óta várja, hogy megegyük
  • 1 darab tojás
  • fahéj
  • 1-2 evőkanál liszt
  • olaj vagy zsíradék a sütéshez
  • ízlés szerint édesíthető akár mézzel, cukorral vagy más édesítővel

A kép forrása: saját szerkesztés

A banános palacsinta elkészítése:

A banánt egy villával törd össze. Keverd hozzá a tojást és lisztet. Ízesítheted fahéjjal, mézzel vagy cukorral, de édesítő nélkül is finom.

Egy serpenyőt melegítsd fel és tegyél bele egy kevés olajat. 

Körülbelül 2 evőkanálnyi masszát tegyél a serpenyőbe és a kanállal terítsd el, mintha amerikai palacsintát sütnél.

Süsd pár percig, majd fordítsd meg és süsd meg a másik oldalát is.

Hagyományos méretű palacsintát ne próbálj belőle sütni, mert forgatáskor szétszakad! Én kisebb palacsintákat szoktam készíteni, csak 1 kanálnyi masszát teszek egy palacsintához. Azt a méretet a gyerekek könnyebben meg tudják fogják, könnyebben tudják vágni és enni.

A banános palacsinta fagyasztása:

A palacsintát készítsd el és hagyd kihűlni. Ha kihűltek – és még mindig maradt 🙂 – akkor rakd zacskóba és fagyaszd le.

A palacsinta olvasztása:

Vedd ki a fagyasztóból, és szoba hőmérsékleten hagyd kiolvadni. Ne izgulj, gyorsan kiolvad! Ha gyorsabban szeretnéd kiolvasztani, akkor tedd rövid időre a mikróba.

A kép forrása: www.pixabay.com

A liszt helyett használhatsz zabpehely lisztet vagy apró szemű zabpelyhet is. Ebben az esetben sütés előtt pár percig pihentesd a masszát, amíg a zabpehely megszívja magát.

Ehetitek magában, mézzel vagy juharsziruppal meglocsolva esetleg csoki öntettel. Szeletelhetsz hozzá banánt, vagy szezonban epret. Esetleg más gyümölcsöt is.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal sütiket használ és tiszteletben tartja az EU törvényeket, így meg is mondja Neked. Remélem ez rendben van részedről is. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás