Barion Pixel
  • Család,  Időgazdálkodás

    Miért utálom a vasárnapot

    Sok ember a hét napjai közül a hétfőt utálja a legjobban. Erről számtalan vicc, mém is készült. Hiszen hétfőn a pihentető hétvége után ismét korán kell kelni, újra dolgozni kell menni. De mi nők tudjuk, hogy ez nem teljesen így van. Bevallom, én a vasárnapot utálom a hét napjai közül a legjobban. A vasárnap a pihenésé. Vagy mégsem? Sokan azt gondolják, a vasárnap a pihenésé, csak a pihenésről és a családról szól. Hiszen a hétköznap elmaradt házimunkát, takarítást szombaton le lehet tudni. Sőt, sokan szombaton dupla adag étellel készülnek, hogy vasárnap már főzniük se kelljen. Elméletileg tehát a vasárnapnak egy pihentető napnak kellene lennie. Amikor az egész család pihen, együtt…

  • Család,  Egészség,  Hasznos tanácsok,  Pénzügy

    Spórolj a fagyasztóval

    Biztos vagyok benne, hogy mindenki megtapasztalta már a boltokban a folyamatos ár növekedést. Éppen ezért gondoltam, írok arról, hogyan használom a spóroláshoz a fagyasztószekrényt, hogyan tudok vele spórolni. Menütervezés és a bevásárlólista – hosszabb távra Azt hiszem, ez ma már alap. Megtervezem, mit szeretnék főzni, ahhoz elkészítem a bevásárlólistát és tartom is magam hozzá. Ami miatt írni szerettem volna, hogy aki eddig nem tette, annak érdemes hosszabb időre terveznie. Tudom, hogy van aki csak 1 napra, jobb esetben 2-3 napra előre tervezi meg a menüt. Azzal, hogy hosszabb időre tervezel, megoldhatóvá válik, hogy ritkábban menj boltba. Ez főleg azoknak lehet hasznos, akik nem tudják magukat tartani a bevásárlólistához, és a listán…

  • Család,  Időgazdálkodás

    Új év, új cél, új minden

    Elérkezett az új év és vele a fogadalmak időszaka is. Ilyenkor sokan terveznek, határoznak el dolgokat, előveszik az álmaikat, a nagy céljaikat.  Tettem ezt én is. Az új év első napjaiban összeírtam azokat a célokat, melyeket az idei év során meg szeretnék valósítani. Nem mondom, hosszú lett a lista. Azonban ha végzek vele, nagyon-nagyon elégedett leszek magammal és ezzel az évvel. 🙂 A tervezés azonban nem mindig jó.  Nézzük milyen hibákat követhetsz el: Túl sok és/vagy nagy dolgot tervezel be Ezt a tanácsot akár magamnak is adhattam volna, hiszen az én listám sem lett éppen rövid. Ami még nem is akkora gond. A baj ott kezdődik, ha ezek túl nagy…

  • spenótos sajtos húsgolyó
    Fagyasztás,  Fagyasztási tippek,  Konyhai tippek,  Recept

    Spenótos-sajtos húsgolyó

    Mostanában nagy kedvenceim a különböző húsgolyók. Egyszerűen és gyorsan elkészíthetőek, sok lehetőségük van az ízesítésre. Ráadásul a legtöbb köret illik hozzájuk. Arról nem is beszélve, hogy nyersen és sütve is fagyaszthatóak. Egy kis párolt zöldséggel, rizzsel pár perc alatt egy kiadós ebéd vagy vacsora dobható össze. Most egy különlegesebb változat, a spenótos, sajtos húsgolyó elkészítését írom le. Hozzávalók a spenótos, sajtos húsgolyókhoz 1 kiló darált hús (pulyka, csirke, de elékészíthető sertéshúsból is) 1 közepes méretű vöröshagyma, finomra vágva 2 gerezd fokhagyma, reszelve vagy apróra vágva (Aki szereti, nyugodtan tehet bele többet is.) 1 teáskanál só 1/4 teáskanál bors 1 tojás enyhén felverve ízlés szerint reszelt sajt ízlés szerint apróra vágott…

  • Fagyasztás,  Időgazdálkodás,  környezetvédelem,  Tervezés

    Fagyasztani praktikus, mert szabaddá tesz!

    Főzés előtt gyakran okoz gondot a „Mit főzzek?” kérdés. Nem elég, hogy az is idő amíg kitaláljuk milyen ételt készítsünk, de ha olyan ételt választunk – vagy választ a család -, akkor gyakran kívánjuk azt, bárcsak el se kezdtük volna az egész főzést. Koszos edény halmaz, kapkodás, sőt, lehet főzés előtt még boltba is kell menni. Közben fáradtak vagyunk, pihennénk. Lelkiismeret-furdalásunk van, mert a gyerekkel ma sem játszottunk annyit, amennyit terveztünk. A férjünkre sincs időnk, már nem is emlékszünk arra, mikor volt lehetőségünk összebújva megnézni egy filmet vagy nyugodtan beszélgetni. A „majd ha lesz egy kis időm, akkor elolvasom” könyvünk pedig hetek óta ugyanott porosodik. Az elmúlt időszakban, a covid-19…

  • Fagyasztás,  Fagyasztási tippek

    Máj és májas ételek fagyasztása

    A máj egy nagyon kényes élelmiszer. Sajnos hűtőszekrényben sem tárolható el sokáig, ott is hamar megromlik. Célszerű ezért lefagyasztani és inkább a fagyasztószekrényben tárolni. Főleg ha nagyobb mennyiséget vásárolsz belőle. Fagyasztás előtt érdemes előkészíteni vagy elkészíteni, hogy később kevesebb teendőd legyen vele. A friss máj nagyszerűen fagyasztható. Milyen a friss máj? A friss máj mindig szép, élénk sötétvörös színű. (Ez alól kivétel a libamáj.) Nincsenek rajta foltok, elszíneződött részek és nem áll alatta véres lé. A már nem friss májnak erős, kellemetlen szaga van. Azt ne fogyaszd el és legfőképp ne fagyaszd le! Csak friss májat szabad lefagyasztani! A kép forrása: www.pixabay.com Mit csinálj a májjal fagyasztás előtt? A májat…

  • Család,  Fagyasztási tippek,  Hasznos tanácsok,  Konyhai tippek,  sonka,  Ünnep

    Sonka és tojás fagyasztása

    Közeledik a Húsvét, amikor nem hiányozhat az asztalról a sonka, a tojás és a torma. Viszont a jelenlegi helyzetben sokan a szokásosnál már napokkal korábban megvették a sonkát, hogy elkerüljék a boltokban a tömegeket. Inkább otthon tárolják néhány nappal tovább. És néha bizony hajlamosak vagyunk túl sokat venni belőlük. Csak hogy akár az ünnepek előtt is meg tudjuk kóstolni. Majd Húsvét után néhány nappal már nem is kívánjuk a sonkát és a tojást. Mit tehetsz, ha túl sokat vettél/főztél? A sonkát lefagyaszthatod! Sonka fagyasztása Sonkából vásárolhatsz nyers, füstölt sonkát vagy főtt, kötözött sonkát. Családja válogatja, hogy ki melyiket szereti jobban. A szüleim a nyers, füstölt sonkát részesítették előnyben – pontosabban…

  • Fagyasztás,  Hasznos tanácsok

    Mit tegyél és mit ne tegyél áramszünet esetén?

    Felmerült, hogy hamarosan korszerűsítési munkálatokat végez felénk az áramszolgáltató és emiatt előfordulhatnak nagyobb áramszünetek is. Készítettem gyorsan egy videót, melyben elmondtam, mit tegyél és mit ne tegyél áramszünet esetén! Kiváncsi vagy, mi az a havi egy főzés és hogyan kell elképzelni, milyen lépésekből áll? Az ingyenes email sorozatban bemutatom a legfontosabb lépéseket, melyekből felépül a havi egy főzés folyamata. Kérem a havi egy főzés folyamatát bemutató levélsorozatot és beleegyezem, hogy részemre ajánlatot tartalmazó levelet is küldjenek. Megnézem, hogyan épül fel a havi egy főzés módszere! A „Megnézem, hogyan épül fel a havi egy főzés módszere!” gombra kattintva tudomásul veszem és elfogadom az adataim biztonságát szolgáló adatkezelési szabályzatot.

  • Egészség,  Fagyasztás,  Konyhai tippek

    A fagyasztás elpusztítja a baktériumokat?

    Gyakran halljuk azt, hogy a lefagyasztott majd kiolvasztott élelmiszerekkel ugyanolyan óvatosan kell bánni, mint a nyers élelmiszerekkel. Például a lefagyasztott, majd kiolvasztott hús ugyanolyan veszélyes, mintha nem is fagyasztottuk volna azt le. Felmerülhet kérdésként, hogy akkor a fagyasztás tényleg nem pusztítja el a baktériumokat vagy mégis? Ha pedig nem, akkor egyáltalán mi értelme van a fagyasztásnak? Azt mindenki tudja, hogy a forralás elpusztítja a baktériumokat. Már kiskorban megtanultuk, hogy a víz forralás után fogyasztható, ami az újszülötteknél különösen fontos. Ahogy a húsokat is hőkezelni kell fogyasztás előtt. Már gyerekként is tudjuk, hogy a húsokat evés előtt alaposan át kell sütni, mert különben betegek lehetünk tőle. A kép forrása: www.pixabay.com Ha magas hőnek…

  • Pénzügy

    Spórolj egyszerű receptekkel!

    Van, aki azt mondja, hogy spórolni könnyű és könnyen megy neki. Más szerint nehéz és nem is nagyon tudja megvalósítani. Abban viszont szerintem egyetértünk, hogy spórolni legtöbbet a konyhán tudunk. Pontosabban a bevásárlások során. Az egész spórolás pedig a receptekkel kezdődik. Sokan ott rontják el, hogy bonyolult, sok hozzávalót igénylő recepteket választanak ki. Ebből egy kicsi, abból kicsi és a végén már tele is van a kosár és a pénztárnál nem értjük, miért fizetünk annyit. Hiába drága egy-egy hozzávaló, mégis megvesszük, mert az ételhez kell. Azt “mondja” a recept. Természetesen nem arról van szó, hogy étkezz egyhangúan. De néhány, akár szezonban lévő alapanyagból is ugyanolyan finom ételt lehet készíteni, mintha tucatnyi hozzávalót…

Ez az oldal sütiket használ és tiszteletben tartja az EU törvényeket, így meg is mondja Neked. Remélem ez rendben van részedről is. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás