Nagyon szeretem a pizzát és a pizzás csigát is, éppen ezért korábban gyakran vásároltam csigát is reggelire vagy uzsonnára. De ahogy egyre nagyobb lett a család, egyre többet kellett vennem és már jobban megérte otthon…Continue Reading
Posts
Ilyenkor ősszel még igyekszünk az utolsó napsütéses napokat kint tölteni, mielőtt megérkezne az esős idő. Talán gyakrabban készítünk süteményeket, jobban vágyunk az édesebb ízekre. Például almás édességeket készítünk. Bár az alma viszonylag sokáig eláll, megeshet,…Continue Reading
A pörkölt egy tipikus magyar étel, gyakran kerül az asztalra. Ha a pörkölt alapot előre elkészíted, időt nyerhetsz a pörgős hétköznapokon. A pörkölt készítésnél – legalábbis a saját tapasztalatom szerint – legtöbb időt a hús…Continue Reading
Tegye fel a kezét, aki a sűrített paradicsomot mindig felhasználja. Csak őszintén! Nálam a legtöbbször szinte az egész megmaradt. Gyakran csak egy, maximum 2 kanálnyi kellett belőle az ételekbe. Bár igyekeztem olyan ételeket kitalálni, amihez…Continue Reading
Nem rég olvastam egy érdekes cikket, mely szerint olyannyira a megszokások rabjai vagyunk, hogy folyamatosan ugyanazokat az ételeket készítjük el. Egy felmérés szerint minden családnak van egy meghatározott ételsora, ami körülbelül 15-20, esetleg 30 ételből…Continue Reading
A minap egy hír terjedt a facebookon, mely szerint XY áruház véletlenül többet rendelt be a friss csirkecombból. Mivel a csirkehús csak 1-2 napig tárolható hűtőszekrényben, akciósan, alig féláron elkezdték kiárusítani a készletet. A félreértések…Continue Reading
Általában évente kétszer, ősszel és tavasszal szoktunk nagytakarítást végezni. A tiszta, rendezett lakás nem csak a tisztaság és egészség miatt fontos, hanem a jó közérzethez is hozzájárul. Ilyenkor végigtakarítjuk az egész lakást, megcsinálunk olyan dolgokat is, amire csak ritkábban szánjuk…Continue Reading
Megesik, hogy több virslit vásároltál, nem bírtátok megenni, ezért egy részét lefagyasztottad. De felmerülhet benned a kérdés: hogyan lehet a fagyott virslit felhasználni? Ki kell olvasztani vagy rögtön meg lehet főzni? A fagyott virsli olvasztása…Continue Reading
Újra itt van az ősz és vele a sütőtök ideje! A gyerekeim és most már az én nagy kedvencem is a sütőtök. A legkisebb gyermekem pedig szinte csak sütőtököt eszik sütütökkel. Éppen ezért szoktam készíteni…Continue Reading
Elképzelted már, milyen lenne a tökéletes világ? Amikor minden úgy alakulna, ahogy te szeretnéd? Netán arra vágysz, hogy a saját magad megtermelt alapanyagokból főz? Akkor legyen mindenkinek csodálatos kis konyhakertje, ahol mindenki meg tudja magának…Continue Reading
Nálatok milyen sűrűn kerül szóba, hogy milyen ételek kerüljenek az asztalra? Milyen gyakran hangzik el a kétségbeesett kérdés: Mit főzzek ma? A legtöbb helyen ez a nő dolga, ő az aki megtervezi, mikor mit fog a…Continue Reading
A spenót sajnos nem tartozik a legnépszerűbb ételeink közé, pedig magas vitamin és ásványi anyag tartalma miatt érdemes fogyasztani. A fagyasztott spenót tápanyagtartalma nagyjából megegyezik a friss növényével, ezért ha lehetőséged van rá, célszerű valamennyit…Continue Reading
A hideg téli napokon jól jönnek a nyári ízek, ezért érdemes egy kevés uborkát lefagyasztani. Ráadásul az uborka nagyon jó vitaminforrás, ezért célszerű télen is fogyasztani. Megfelelően előkészítve nagyon jól bírja a fagyasztást. Az uborka…Continue Reading
Többet nem is írok róla, minthogy a cukkinikrémleves egy igazán egyszerű és kellemes leves. Tálalhatod reszelt sajttal, pirított kenyérkockákkal vagy akár feldobhatod sült baconnel is. Mindegyik remekül megy a cukkini ízéhez. Hozzávalók 4 adag cukkinikrémleveshez: 2 darab cukkini közepes…Continue Reading
A Főzz tudatosan és fagyassz Klub egy támogató közösség, ahol mindenki ugyanúgy több szabadidőt szeretne, akár csak Te! Itt lehetőséged lesz: Tanulásra: folyamatosan osztjuk meg a leghasznosabb tippjeinket, amelyeket egyből alkalmazhatsz is. Új recepteket töltünk fel, melyeket rögtön ki…Continue Reading