Barion Pixel
  • Fagyasztási tippek,  Konyhai tippek,  Recept

    Banános palacsinta fagyasztása

    A gyerekeim nagy kedvence a banános palacsinta, vagy ahogy ők hívják, babacsinta. De mint a palacsintákkal általában, ezzel is van egy kevés teendő, ezért ha egyszer nekiállok, akkor többet sütök, mint amennyi elfogy és fagyasztok is le belőle. A banános palacsinta tökéletes hétköznap reggelre, amikor csak pár falatot esznek a gyerekek, mert az oviban úgy is reggeliznek. De jól jön, amikor éhesebbek és ebéd után kérnek még valamit enni. Valamit, ami lehetőleg édesség legyen. Életet ment, amikor éhesen hazaérünk az oviból, mert nem ízlett nekik az uzsonna. A vacsora viszont még messze van. Hozzávalók a banános palacsintához: 1 darab banán – tökéletes a már kicsit megbarnult vagy túlérett banán, ami…

  • Egészség,  Gyümölcsök fagyasztása,  Konyhai tippek

    Reszelt alma fagyasztása

    Itt az ősz, a hűvösebb időjárással és esővel együtt. És itt van az alma szezon. Az isteni finom almás-fahéjas sütemények időszaka. Sok recepthez kell reszelt alma. Például az egyik kedvencemhez, az almás pitéhez. Éppen ezért érdemes néhány zacskóval lefagyasztani. Tudom, hogy almát egész évben bármikor lehet vásárolni, így a fagyasztás elsőre felesleges dolognak tűnhet. Azonban megeshet, hogy nagy mennyiségű almát kaptál vagy rengeteg almátok termett, de nem tudod hol tárolni. Vagy éppen imádjátok a(z almás) süteményeket, de kevés időd van sütni. Az alma előkészítése Az alma fagyasztásához az almát mosd meg, majd reszeld le. Sajnos olvasztás után már nem tudod lereszelni, ezért ezt még fagyasztás előtt kell megtenned. Miután az…

  • Egészség,  Hasznos tanácsok,  Konyhai tippek,  környezetvédelem,  rendrakás

    Ezért csomagold át a védőgázas csomagolású húst!

    A hús az egyik legromlandóbb élelmiszer alapanyagaink egyike, ezért különösen fontos, hogy megfelelően szállítsuk, tároljuk és használjuk fel. Húst vehetünk a hentesnél, a piacon, ahol zacskóba kerül, illetve beszerezhetjük áruházakban is. Utóbbi helyen, amennyiben van húspult, szintén zacskóba kerül a hús. Ha viszont nincs húspult az áruházban, akkor védőgázas csomagolásban tárolják a húsokat.  Az, hogy kinek melyik a kényelmesebb, a megszokott, ki melyiket tartja jobb megoldásnak, egyénileg változó. Bár nem szívesen vásárolok védőgázas csomagolású húst, mégis számtalan olyan helyzet volt, amikor megtettem. Előfordult, hogy a henteshez későn érkeztem és már nem tudtam megvenni, amit szerettem volna. A költözés után messze volt a régi hentesem, a közelben pedig nem találtam jót.…

  • Fagyasztási tippek,  Zöldség fagyasztása

    Paradicsom fagyasztása

    Idén ismét megpróbálkoztunk a paradicsom vetéssel, neveléssel. Nem csak a termés, a paradicsom volt a lényeg, hanem a gyerekeimmel együtt töltött idő, a közös program. Jó volt nézni, ahogy a magokból kikelnek a növények és napról napra szépen cseperednek, növekednek. Szerencsére meglehetősen sok paradicsomunk lett, és bár nagyon szeretjük, ennyit nem bírunk megenni, ezért idén ismét felmerült a paradicsom fagyasztása. Korábban is fagyasztottam le paradicsomot, főleg a gyerekeimnek. A hozzátápláláskor szívesebben adtam nekik a saját, vegyszermentes paradicsomunkból, mint a bolti, vegyszerrel érleltből. Sajnos a kiolvasztott paradicsom látványa nem lesz túl bizalomgerjesztő. Gyönyörűen megfagy, de amikor kiolvasztod, az egész olyan löttyedt lesz, és rengeteg levet enged. Mégis azt mondom, ha lehetőséged…

  • Család

    Mire figyelj, ha a gyerekkel együtt főzöl?

    A közös főzés nagyon hasznos dolog és szuper jó móka is lehet. De mire is érdemes figyelni, ha a gyerekkel együtt főzöl? Van néhány szabály, amit kötelező betartani, ha együtt szeretnétek az ebédet vagy a vacsorát elkészíteni. 1. Pakold el a késeket és minden egyéb éles tárgyat A gyerekek nagyon kiváncsiak. Hiába mondod nekik, hogy a késhez nem szabad hozzányúlni, ha látja, te azt használod, ő is használni akarja. Utánozni szeretne téged, ő is vágni, darabolni óhajtana. Ha nagyon kicsi, érdemes a késeket olyan magasra pakolni, ahol nem érheti el vagy bezárni a késes fiókot. Tökéletes megoldás, ha nem a konyhában, a munkapulton, hanem az asztalon „dolgoztok”, ahol semmilyen éles…

  • Fagyasztási tippek,  Hasznos tanácsok,  Konyhai tippek

    Fagyasztott csokoládé felhasználása

    Fagyasztott csokoládé? Most biztos kiváncsi lettél, miért kell a csokoládét megfagyasztani, hiszen a csokoládét alapból nem szokták a fagyasztószekrényben tartani. Maximum nagyon melegben az olvadt csokoládé kerül rövid időre a hűtőszekrénybe. Vagy inkább gyorsan a pocakba 🙂 De miért is érdemes a csokoládét lefagyasztani? Ha csokoládéval szeretnénk egy süteményt vagy egy tortát diszíteni, akkor bizony kemény csokoládéra van szükségünk. – Feltéve ha nem olvasztott csokoládét szeretnénk a dekoráláshoz használni. – A csokoládé szobahőmérsékleten viszonylag kemény, de melegebb időben már könnyen megolvadhat. Ha pedig a konyhában sütünk-főzünk, akkor megemelkedik a benti hőmérséklet és még könnyebben olvadásnak indulhat. De nem csak hőmérséklettől, hanem a kezünk melegétől is megolvadhat. Márpedig ha reszelni, darabolni,…

  • Hasznos tanácsok,  Időgazdálkodás,  Konyhai tippek,  Takarítás

    Tényleg utálunk főzni vagy csak…?

    Tényleg utálunk főzni? Vagy amikor azt mondjuk, nem szeretünk főzni, akkor valami más van a háttérben? Valójában szeretünk főzni, csak ezt a kialakult állapotot nem szeretjük? Te mit felelnél erre a kérdésre? Szeretsz főzni? Ha igennel válaszolsz, akkor folytatnád még egy de-vel? „Szeretek főzni, de…” És ha nemet mondanál? Meg tudnád mondani, hogy miért nem szeretsz? „Nem szeretek főzni, mert…” Sokszor azt mondjuk, nem szeretünk főzni. Sőt, utálunk főzni. Pedig valójában nem is a főzéssel van a bajunk. Hanem azzal, hogy nincs szünet! Nem úgy van, mint mondjuk a vasalásnál. Hétvégén nekiállsz, kivasalsz mindent és akkor a következő hétvégéig nem is kell. Sőt, ha olyan ruhákat vásárolsz, lehet nem is…

  • Fagyasztási tippek

    Látványos és különleges jégkocka készítés

    Ha azt mondom jégkocka készítés, mindenki előtt megjelenik a kissé fehéres, opálos jégkocka, amivel nyáron az italainkat szoktuk lehűteni.  Most viszont szeretnék mutatni néhány ötletet, amivel fel tudod dobni az egyszerű jégkockát is. Sokkal látványosabbá és különlegesebbé teheted az italaidat. Ráadásul semmilyen egyéb eszköz nem kell hozzá, mint a hagyományos jégkockakészítő. A vízbe a fagyasztás előtt tegyél citromdarabokat vagy gyümölcsszemeket. Máris sokkal látványosabb lesz a sima víz is a poharadban. Melegebb időben, amikor több folyadékot kell fogyasztanunk könnyebb rávenned magad az ivásra. A képek forrása: www.pinterest.com A gyümölcsök mellett kerülhet a jégbe fűszernövény is. Ha szereted a mentát, készíts belőle jégkockát a limonádéhoz. Ez csak pár másodperccel növeli a jégkocka…

  • Család,  Diéta,  Egészség,  Fagyasztási tippek,  Hasznos tanácsok

    Gyerekjoghurtból jégkrém

    Ahogy közeledik a melegebb időszak, egyre gyakrabban vágyunk a hidegebb ételekre és édességekre. Köztük is a jégkrémekre, fagylaltokra. Rengeteg féle jégkrémet találhatunk a boltokban, de akár mi magunk is elkészíthetjük gyümölcsökből és joghurtból. A gyerekeknek pedig akár gyümölcsös gyerekjoghurtból. Most írhatnék olyat, hogy a gyerekek jobban megeszik a házi jégkrémet, de én azt tapasztaltam, hogy az enyémeknek szinte mindegy. Készíthetem én, vehetem boltban, ők mindent megesznek. Gyerekkoromban édesanyám Danonino joghurtból készített nekünk jégkrémet. A kisboltban megvettük a joghurtot, melyhez akkor még pálcikát is adtak. Azt kellett beleszúrni a joghurtba, betenni a fagyasztószekrénybe egy kis időre és már kész is volt a jégkrém. Ugyanezt bármilyen joghurtból elkészíthetjük. Akár gyümölcsös joghurból, akár…

Ez az oldal sütiket használ és tiszteletben tartja az EU törvényeket, így meg is mondja Neked. Remélem ez rendben van részedről is. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás