Barion Pixel
Recept

Brokkoli krémleves sajttal

Egy egyszerű, mégis finom és különleges étel a brokkoli krémleves, akár pirított kenyérkockákkal, akár sajttal megszórva. A hideg, téli estéken jól esik megenni egy tányérral. Ráadásul fagyasztható, így előre elkészítheted, és amikor egy fárasztó nap végén hazaérsz, már semmi teendőd nincs vele, csak lassan elkanalazgatni és pihenni. 

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 közepes fej kockára vágott brokkoli (kb 500 gramm)

  • 1 liter alaplé (csirke, marha) vagy víz

  • 1 darab nagyobb felkockázott sárgarépa

  • 1 közepes fej apróra vágott vöröshagyma

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 1 só

  • 1 bors

  • 1 késhegynyi őrölt szerecsendió

  • 2 dl kókusztej

Elkészítés:

A brokkolit mosd meg, és szedd apró darabokra. A szárát is pucold meg, a fás rész eltávolítása után karikázd fel. Sokan ezt a részét kidobják, pedig ehető, ne dobd ki. A répát és a hagymát is pucold meg, mosd meg, és vágd apróra.

Egy fazékban kevés olajon párold üvegesre a hagymát, add hozzá a fokhagymát, majd a brokkolit és a sárgarépát. Öntsd fel az alaplével vagy a vízzel, sózd, borsozd és adj hozzá egy késhegynyi őrölt szerecsendiót. Addig főzd, amíg a brokkoli és a répa meg nem puhul, majd botmixerrel pürésítsd. Hozzáöntjük a kókusztejet és pár perc alatt készre főzzük. Nem kell sokáig főzni, szinte elég, ha csak felforraljuk.

Reszelt sajttal és pirított kenyérkockákkal megszórva azonnal fogyasztható.

Kép forrása: saját készítés

Fagyasztás:

Készítsd el a levest a fent leírt módon, töltsd zacskóba, címkézd fel, és a hűtést követően mehet a fagyasztóba. Célszerű egy zacskóba egy tányérnyit lefagyasztani, és később annyit kivenni, amennyire szükséged van. Így nem fog kárba menni a maradék.

Olvasztás:

Fagyasztást követően a fogyasztást megelőző nap vedd ki, tedd át a hűtőszekrénybe és hagyd kiolvadni, vagy mikróban egy tálba elhelyezve a levest lassan fel lehet olvasztani.

A végén szórd meg reszelt sajttal és a kenyérkockákkal.

 

A levest eredetileg tejszínnel szokták készíteni, de a tejszín nem fagyasztható, ezért kókusz tejet javaslok. Ezért a levest laktózérzékenyek is fagyaszthatják.

 

3 hozzászólás

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal sütiket használ és tiszteletben tartja az EU törvényeket, így meg is mondja Neked. Remélem ez rendben van részedről is. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás