Csilis bab a fagyasztóból -
Csilis bab a fagyasztóból

Nagyon sokáig alapból készítettem a csilis babot, mert az volt meg a leggyorsabban. Csak meg kell pirítani a húst, ráönteni az alapot, hozzáadni a vizet, a kukoricát és a babot, és már kész is van a csilis bab. Egyszer azonban egyik boltban sem tudtam alapot venni, és mivel megígértem, hogy csilis bab lesz az ebéd, kénytelen voltam egy normális receptet keresni hozzá. Ég és föld volt a két étel, azóta nem is vettem alapot! 

Hogyan tudod a csilis babot lefagyasztani? 

Vágd össze apróra a hagymát, és kevés olajon pirítsd meg, majd add hozzá a lereszelt fokhagymát, és a csili paprikát. Ha a fokhagyma is megpirult, add hozzá a kaliforniai paprikát és a darált húst. Ha nem szereted az erőset (ahogy én sem), a csilit kihagyhatod. Süsd addig, amíg a hús ki nem fehéredik.

Sózd, borsozd, és kerüljön bele petrezselyem, oregánó, egy csipet fahéj. Adj hozzá apróra vágott paradicsomot és öntsd fel paradicsomlével vagy használhatsz sűrített paradicsomot is. Főzd teljesen készre. 

Miután teljesen kihűlt, lehet zacskózni, és le lehet fagyasztani.

Ha fel szeretnéd használni, vedd ki a zacskót, és a hűtőben hagyd kiolvadni. 

A kép forrása: saját készítés

A kiolvadt vagy akár jeges masszát öntsd egy fazékba, ha szükséges, adj hozzá vizet és forrald fel. Öntsd hozzá a lecsepegtetett kukoricát és babot, majd forrald össze.

A kép forrása: saját készítés

Kész is van a csilis bab! 

Ha szeretnéd, a babot és a kukoricát fagyasztás előtt is belekeverheted az alapba, mindkettő jól fagyasztható.

Amikor a kisfiammal voltam állapotos, nagyon jól jött a módszer, mert hetente többször ettem csilis babot (néha még reggelire is). A csilis bab volt az egyik kedvence, pontosabban ettől az ételtől nem voltam rosszul, de mégsem kellett a hús szagától szenvednem, amit nagyon nem bírtam elviselni. 

A lefagyasztott húsos ragut nem csak a csilis babhoz használhatod fel, de rárakhatod akár pizzára feltétként is. 


Ezt mondták mások:

Írj hozzászólást!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal sütiket használ és tiszteletben tartja az EU törvényeket, így meg is mondja Neked. Remélem ez rendben van részedről is. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás