Cukkini krémleves -
Cukkini krémleves

Többet nem is írok róla, minthogy a cukkini krémleves egy igazán egyszerű és kellemes leves. Tálalhatod reszelt sajttal, pirított kenyérkockákkal vagy akár feldobhatod sült baconnel is. Mindegyik remekül megy a cukkini ízéhez.

Hozzávalók 4 adag cukkini krémleveshez:

  • 2 darab cukkini közepes méretű
  • 1 darab zeller kisebb méretű
  • 2 darab vöröshagyma
  • 1 evőkanál liszt
  • 5 dl víz
  • 2 dl rizstej
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 3 evőkanál petrezselyem
  • 1 teáskanál 
  • 1/4 teáskanál bors

A kép forrása: www.pixabay.com

A cukkini krémleves elkészítése:

  • Az olajon pirítsd meg az apróra vágott hagymát és add hozzá a kockára vágott cukkinit, illetve a zellert.
  • Pár percig pirítsd, hintsd meg a liszttel. (A lisztet akár el is hagyhatod.)
  • Öntsd fel vizzel és a tejjel, add hozzá a leveskockát és fűszerezd.
  • Főzd amíg a zeller meg nem puhul. Kb. 15 percig és turmixold össze.

 A cukkini krémleves fagyasztása:

Készítsd el a levest a fent leírt módon, töltsd zacskóba, címkézd fel, és a hűtést követően mehet a fagyasztóba. Célszerű egy zacskóba egy tányérnyit lefagyasztani, és később annyit kivenni, amennyire szükséged van. Így nem fog kárba menni a maradék.

A cukkini krémleves olvasztása:

A fogyasztást megelőző nap vedd ki, tedd át a hűtőszekrénybe és hagyd kiolvadni, vagy mikróban egy tálba elhelyezve a levest lassan fel lehet olvasztani.

Kiváncsi vagy, mi az a havi egy főzés és hogyan kell elképzelni, milyen lépésekből áll?

Az ingyenes email sorozatban bemutatom a legfontosabb lépéseket, melyekből felépül a havi egy főzés folyamata.



A „Megnézem, hogyan épül fel a havi egy főzés módszere!” gombra kattintva tudomásul veszem és elfogadom az adataim biztonságát szolgáló adatkezelési szabályzatot.






Írj hozzászólást!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal sütiket használ és tiszteletben tartja az EU törvényeket, így meg is mondja Neked. Remélem ez rendben van részedről is. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás