aug 122019
Cukkinikrémleves
Többet nem is írok róla, minthogy a cukkinikrémleves egy igazán egyszerű és kellemes leves. Tálalhatod reszelt sajttal, pirított kenyérkockákkal vagy akár feldobhatod sült baconnel is. Mindegyik remekül megy a cukkini ízéhez.
 
Hozzávalók 4 adag cukkinikrémleveshez:
 
  • 2 darab cukkini közepes méretű
  • 1 darab zeller kisebb méretű
  • 2 darab vöröshagyma
  • 1 evőkanál liszt
  • 5 dl víz
  • 2 dl rizstej
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 3 evőkanál petrezselyem
  • 1 teáskanál 
  • 1/4 teáskanál bors

 A cukkinikrémleves elkészítése:
 
  1. Az olajon pirítsd meg az apróra vágott hagymát és add hozzá a kockára vágott cukkinit., illetve a zellert.
     
  2. Pár percig pirítsd, hintsd meg a liszttel.
     
  3. Öntsd fel a vizet, add hozzá a leveskockát és fűszerezd.
     
  4. Főzd amíg a zeller meg nem puhul. Kb. 15 percig és turmixold össze .
     
 A cukkinikrémleves fagyasztása:
  1. Készítsd el a levest a fent leírt módon, töltsd zacskóba, címkézd fel, és a hűtést követően mehet a fagyasztóba. Célszerű egy zacskóba egy tányérnyit lefagyasztani, és később annyit kivenni, amennyire szükséged van. Így nem fog kárba menni a maradék.
     
 A cukkinikrémleves olvasztása:
  1. A fogyasztást megelőző nap vedd ki, tedd át a hűtőszekrénybe és hagyd kiolvadni, vagy mikróban egy tálba elhelyezve a levest lassan fel lehet olvasztani.

A kép forrása: www.pixabay.com


Write a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal sütiket használ és tiszteletben tartja az EU törvényeket, így meg is mondja Neked. Remélem ez rendben van részedről is. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás