Barion Pixel
Leteszteltem!,  Recept

Cukkinis szilvásgombóc

Pár héttel ezelőtt Betti a csoportjában ajánlott egy szilvás gombóc receptet, amit cukkiniből készítettek el. Rögtön felkeltette az érdeklődésemet, mert a szilvás gombóc nálunk nagy kedvenc, és a kisfiam a cukkinit amúgy is csak krémlevesként hajlandó megenni.

Elkészítettem, és rögtön nagy kedvenc lett. Az elkészítéséről készítettem egy rövid videót is:

De a biztonság kedvéért leírom:

Hozzávalók kb. 15 darab cukkinis szilvásgombóchoz:

  • 400 gramm  cukkini
  • 1 darab tojás
  • 250-300 gramm liszt
  • só 
Az eredeti recept teljes kiőrlésű lisztet írt, de nekem az most nem volt otthon. Sima fehérlisztet használtam.

A cukkinis szilvásgombóc elkészítés:

A cukkini meghámoztam. Az eredeti recept szerint a zsenge cukkinit nem kell meghámozni, de én féltem, hogy a zöld szín miatt esetleg nem eszik meg a gombócot.
Ezt követően a cukkinit lereszeltem, és megsóztam, majd állni hagyjuk körülbelül 15 percig.
Addig a szilvákat is megmostam, megtöröltem. Kivágtam a magokat és a helyére egy-egy kávéskanál fahéjas cukrot tettem.
 
A lereszelt cukkinit kinyomkodtam és összegyúrtam a liszttel és a tojással. Kicsit talán nehezebb összeállítani a tésztát, mintha burgonyával készült volna, de előny, hogy nem kellett hűlni hagyni a főtt burgonyát.
 

Szép vékonyra kinyújtottam a tésztát, 15 részre vágtam, és mindegyik közepébe egy szilvát raktam. Végül gombócot formáztam belőlük.

Egy részét azonnal megfőztem, egy részét pedig bezacskóztam, és lefagyasztottam. Több, mint 2 hétig hagytam a fagyasztóban, mielőtt megfőztem volna.

Jelentem, átment a teszten, kisfiam szerint finom volt!
 
 
 
 

Kiváncsi vagy, mi az a havi egy főzés és hogyan kell elképzelni, milyen lépésekből áll?

Az ingyenes email sorozatban bemutatom a legfontosabb lépéseket, melyekből felépül a havi egy főzés folyamata.



A „Megnézem, hogyan épül fel a havi egy főzés módszere!” gombra kattintva tudomásul veszem és elfogadom az adataim biztonságát szolgáló adatkezelési szabályzatot.





Egy hozzászólás

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal sütiket használ és tiszteletben tartja az EU törvényeket, így meg is mondja Neked. Remélem ez rendben van részedről is. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás