Barion Pixel
Család,  Konyhai tippek,  Pénzügy

Ebéd csomagolás a munkahelyre

Évek óta itthonról hordjuk az ebédet a munkahelyre. Ez nem csak gazdaságosabb is, mint menüzni – sokszor egy menü többe kerül, mint kettőnk, plusz a két gyerek ebédjét itthon elkészíteni -, de így mindig olyan ételeket ehetünk, amit szeretünk, és úgy elkészítve, ahogy mi szeretjük.

Az ételeket korábban elkészítem és lefagyasztom, a munkanap előtti este pedig csak kiveszem a fagyasztóból, és dobozolom. Mire másnap ebédidő lesz, szép lassan kiolvad. Aztán délben mindenki megmelegíti magának.

Megmutatom, tegnap este mit csomagoltam el a mai napra:

Bazsalikomos cukkini krémleves (tejmentesen)

Ezen nem látsz jegesedés nyomokat, mert már délután kivettem a fagyasztóból, hogy estére kiolvadjon, ugyanis a kisfiam imádja. Jól sejtettem, tegnap este, észrevette, hogy mit csomagolok, és rögtön kért is. Lefekvés előtt még egy nagy tányérral megevett belőle. Egyszerűen imádja a cukkini krémlevest, ezért sűrűn készítem el.

Külön dobozba került még pirított kenyérkocka és reszelt sajt, amit melegítés után csak hozzá kellett önteni a leveshez. Így nem ázott el a kenyér, mire eljött az ebédidő. De fel lehet dobni vékony csíkokra vágott sült szalonnával is, ha valaki esetleg hiányolná a húst a levesből. 

Curry-s rizs, csirkemell csíkok balzsamecetes sült paprikával és sárgarépával

Ha már unod a sima, főtt rizst, akkor fel tudod dobni fűszerekkel. Én most például curry-t használtam. Egyrészt imádom az ízét, de azt is szeretem, hogy olyan szép színe lesz tőle az ételnek. Szép sárga, napsütés színe lett.

Mellé pedig sült csirkemell csíkok kerültek a dobozba, melyet balzsamecetes sült paprikával, és illetve sült sárgarépa csíkokkal kevertem össze. (Utóbbiból csak kis mennyiség került bele, mert annyira nem tartozik a kedvencek közé.) A zöldségek finom, ropogósak maradtak, és a fűszerekkel egy picit változatossá tették az ételt. 

Desszertként pedig egy kis szőlőt csomagoltam, mert már napok óta áll a hűtőben, és féltem, hogy tönkre megy. Arról most nem csatoltam fényképet, azt (most) nem fagyasztottam le 🙂

A képek forrása: saját készítés

Kiváncsi vagy, mi az a havi egy főzés és hogyan kell elképzelni, milyen lépésekből áll?

Az ingyenes email sorozatban bemutatom a legfontosabb lépéseket, melyekből felépül a havi egy főzés folyamata.

A „Megnézem, hogyan épül fel a havi egy főzés módszere!” gombra kattintva tudomásul veszem és elfogadom az adataim biztonságát szolgáló adatkezelési szabályzatot.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal sütiket használ és tiszteletben tartja az EU törvényeket, így meg is mondja Neked. Remélem ez rendben van részedről is. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás