Fagyasztott csokoládé felhasználása -
jún 222020
Fagyasztott csokoládé felhasználása

Fagyasztott csokoládé? Most biztos kiváncsi lettél, miért kell a csokoládét megfagyasztani, hiszen a csokoládét alapból nem szokták a fagyasztószekrényben tartani. Maximum nagyon melegben az olvadt csokoládé kerül rövid időre a hűtőszekrénybe. Vagy inkább gyorsan a pocakba 🙂

De miért is érdemes a csokoládét lefagyasztani?

Ha csokoládéval szeretnénk egy süteményt vagy egy tortát diszíteni, akkor bizony kemény csokoládéra van szükségünk. – Feltéve ha nem olvasztott csokoládét szeretnénk a dekoráláshoz használni. –

A csokoládé szobahőmérsékleten viszonylag kemény, de melegebb időben már könnyen megolvadhat. Ha pedig a konyhában sütünk-főzünk, akkor megemelkedik a benti hőmérséklet és még könnyebben olvadásnak indulhat.

De nem csak hőmérséklettől, hanem a kezünk melegétől is megolvadhat. Márpedig ha reszelni, darabolni, szeletelni szeretnénk, akkor kézbe kell fognunk a csokoládét.

Sokkal könnyebben tudunk dolgozni egy fagyasztott, kemény csokoládéval.

A kép forrása: www.alamy.com

A csokoládét reszelés előtt rövid időre tegyük a fagyasztószekrénybe. Nem kell kell órákon vagy akár egy éjszakán át sem fagyasztani, csupán annyi ideig, hogy a kezünk melegétől ne olvadjon meg.

www.myrecipes.com

A fagyasztott csokoládé felhasználása

A fagyasztott csokoládéból egy zöldséghámozóval vagy éles késsel csokoládé forgácsot készíthetsz, amivel meg tudod szórni a torták tetejét.

Könnyen le tudod reszelni, hogy a különböző édes falatkákat abban hempergesd meg. 

A kép forrása: www.pixabay.com

Ha lehetőséged van, használj több fajta csokoládét. A fehér, tej és étcsokoládé reszelés után összekeverve nagyon jól néz ki. Ezzel az egyszerű trükkel gyorsan különlegessé tehetsz bármilyen egyszerűbb süteményt.

Amennyiben pedig mégsem lenne szükséged a fagyasztott csokoládéra a sütemény diszítésekor, nyáron a nagy melegben nyugodtan szopogassatok el egy kockával. 

Korábban olvastam egy cikket, mely szerint a fagyasztott csokoládé segíthet torokfájás esetén. Bevallom, sokkal szívesebben szopogatnék hideg csokoládét, mint valamilyen gyógyszert. Még nem próbáltam, de ígérem a következő torokfájás esetén ki fogom próbálni és beszámolok a tapasztalataimról.

Ha a tortát vagy a süteményt később szeretnéd lefagyasztani, akkor itt találsz segítséget, hiszen a torták nagyszerűen fagyaszthatóak: Torta fagyasztása


Write a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal sütiket használ és tiszteletben tartja az EU törvényeket, így meg is mondja Neked. Remélem ez rendben van részedről is. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás