Megesik, hogy több virslit vásároltál, nem bírtátok megenni, ezért egy részét lefagyasztottad. De felmerülhet benned a kérdés: hogyan lehet a fagyott virslit felhasználni? Ki kell olvasztani vagy rögtön meg lehet főzni?
A fagyott virsli olvasztása
Szintén semmilyen különleges teendőt nem igényel. Egyszerűen csak vedd ki fagyott virslit a fagyasztóból és szobahőmérsékleten vagy ha nem szeretnétek aznap megenni, akkor a hütőszekrényben hagyd kiolvadni.
Olvadás után a virsli nedves lehet, mivel fagyás közben jég keletkezik a benne lévő víz egy részéből, ezért rakj alá egy tányért. Ha eredeti csomagolásban fagyasztottad, ne ijedj meg, ha valamennyi víz fog állni a zacskóban.
A kép forrása: saját készítés
A fagyott virsli főzése
A szokásos módon elkészítheted, vagyis teddd fel forró vízbe főnni.
Ha főzés előtt szeretnéd lehúzni a bőrét, akkor várj egy picit, amíg a felszíne megolvad, de ha főzés után szeretnéd, akkor akár fagyasztott állapotban is elkezdheted főzni.
Arra figyelj, hogy a főzési idő a fagyasztás miatt 1-2 perccel több lehet.