Barion Pixel
Egészség,  Hasznos tanácsok,  Időgazdálkodás,  Konyhai tippek,  Zöldség fagyasztása

Frissen készített ételt a fagyasztóból!

Előfordulhat, hogy te sem szívesen fogyasztasz fagyasztott élelmiszerből készült ételt, mert félsz a fagyasztó íztől. Esetleg rögtön a nehéz, zsíros ételek ugranak be, mint a pörkölt vagy a töltött káposzta.

Akkor figyelj, mert most mutatok egy megoldást, amivel nagyon gyorsan finom és egészséges ételeket tudsz összeállítani, úgy, hogy te szabhatod meg, mennyi húst, zöldséget és köretet tartalmazzanak!

Ráadásul mivel minden már előkészített vagy teljesen kész, serpenyőben átforrósítva pár perc alatt ízletes, gyors és friss, fagyasztóíz mentes ételt készíthetsz!

Hozzávalók:
  • zöldségek az ízlésednek megfelelően (Én most brokkolit, hagymát, sárgarépát, cukkinit, paprikát és paradicsomot használtam.)
  • hús
  • köret (rizs, bulgur, stb)

Előkészítés:

A húst darabold fel, és pácold be, hogy legyen egy kis idő, amíg az ízek átjárják. Ezt követően készítsd el a rizst (vagy amilyen köretet szeretnél), és süsd meg a húst.

Közben a zöldségeket pucold meg, és vágd fel olyan méretűre és alakúra, amilyenre szeretnéd, majd készítsd elő őket a fagyasztásra.

A zöldségek fagyasztásra történő előkészítéséről, illetve a zöldségek fagyasztásáról a Havi egy főzés tanfolyamban olvashatsz bővebben!

További információért kattints ide!

Miután minden kihűlt, tölts zacskóba. 

Figyelj arra, hogy a zacskókat ne töltsd túl, és ne is nyomkodd meg, mert úgy nagyobb tömbé fagynak össze. (Ebben az esetben picit több időre van szükség az átmelegítéshez.)

Célszerű több variációt készíteni. Például olyat, ami köretet, húst és zöldséget is tartalmaz. Ezekből nagyszerű egytálétel készíthető. De kerülhet a zacskóba csak hús és zöldség, ha diétázni szeretnénk, esetleg zöldség és köret, amit később mondjuk maradék sült hús mellé ehetünk. 

Az étel befejezése:

Egy serpenyőbe melegíts fel egy evőkanál olajat és rakd bele a fagyasztóból kivett ételt, még fagyott állapotban. Ha elkezd sülni, és nagyon sistereg, akkor önts alá egy-két evőkanál vizet, nehogy megégjen. Jó alaposan keverd át, hogy mindenhol alaposan átmelegedjen. Mivel a hús és a rizs már készen van, a zöldségek pedig megfelelően lettek előkészítve és lefagyasztva, elegendő pár perc sütés, és máris kész a finom friss egytálétel, ropogós zöldségekkel.

A szüléshez közeledve nagyobb mennyiséget készítettem, mert így már nem kell semmit pucolnom, fűszerezgetnem, darabolgatnom, és ha kell, a férjem is el tudja majd készíteni.

Kérhetek egy megosztást? Köszönöm!

Egy hozzászólás

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal sütiket használ és tiszteletben tartja az EU törvényeket, így meg is mondja Neked. Remélem ez rendben van részedről is. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás