Barion Pixel
Fagyasztási tippek,  Hasznos tanácsok

Gesztenye fagyasztása

Megérkezett az ősz, az esős idő, de nincs ok a szomorúságra, mert hamarosan itt a gesztenye szezon! A legtöbben csak akkor fogyasztanak gesztenyét, amikor szezonja van, azonban a gesztenye nagyon jól fagyasztható. Ha októberben, szezonjában tudsz nagyobb mennyiséget szedni vagy venni, akkor érdemes lefagyasztanod. A házi készítésű gesztenyemassza sokkal-sokkal finomabb, mint a boltban kapható gesztenyepürék, amiben a legtöbb esetben még más is megtalálható. Mint például babpüré. 

A fagyasztott gesztenye körülbelül 3 hónapig tartható el a fagyasztóban, vagyis karácsonykor még bőven felhasználhatod!

A gesztenye előkészítése:

A gesztenye héját főzés előtt érdemes X alakban bevágni, mert sokkal könnyebben megpucolható. Ezután főzd puhára.

Miután megfőtt, csöpögtesd le, és még melegen pucold meg! Miután kihűlt, a belső héját csak nagy küzdelem árán tudod majd lehúzni. 

A gesztenyét hagyhatod egyben is, de pürésítheted is. Utóbbit célszerű fagyasztás előtt megtenni, mert sokkal egyenletesebb lesz az állaga.

A gesztenye fagyasztása:

Miután megpucoltad (illetve pürésítetted) a gesztenyét és teljesen kihűlt, töltsd dobozba vagy visszazárható zacskóba. Ezt követően tárold a fagyasztóban.

A gesztenye olvasztása:

A gesztenyét a felhasználástól függően olvaszd ki vagy éppen fagyasztott állapotban is felhasználhatod. Ha például krémet szeretnél belőle készíteni, akkor célszerű még fagyott állapotban lereszelni, mert úgy kevésbé kenődik. 

A kép forrása: www.pixabay.com

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

 

Egy tananyag, mely részletesen tartalmaz minden tudnivalót ahhoz, hogy egyszerűen és sikeresen meg tudj főzni egy hónapra!

Tanuld meg, hogyan használhatod ki a fagyasztód adta lehetőségeket és legyen több szabadidőd!

Most akciós áron!

A részletekért kattints ide!

Ez az oldal sütiket használ és tiszteletben tartja az EU törvényeket, így meg is mondja Neked. Remélem ez rendben van részedről is. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás