Gyerekjoghurtból jégkrém -
Gyerekjoghurtból jégkrém

Ahogy közeledik a melegebb időszak, egyre gyakrabban vágyunk a hidegebb ételekre és édességekre. Köztük is a jégkrémekre, fagylaltokra. Rengeteg féle jégkrémet találhatunk a boltokban, de akár mi magunk is elkészíthetjük gyümölcsökből és joghurtból. A gyerekeknek pedig akár gyümölcsös gyerekjoghurtból.

Most írhatnék olyat, hogy a gyerekek jobban megeszik a házi jégkrémet, de én azt tapasztaltam, hogy az enyémeknek szinte mindegy. Készíthetem én, vehetem boltban, ők mindent megesznek.

Gyerekkoromban édesanyám Danonino joghurtból készített nekünk jégkrémet. A kisboltban megvettük a joghurtot, melyhez akkor még pálcikát is adtak. Azt kellett beleszúrni a joghurtba, betenni a fagyasztószekrénybe egy kis időre és már kész is volt a jégkrém.

Ugyanezt bármilyen joghurtból elkészíthetjük. Akár gyümölcsös joghurból, akár natúr joghurtból, melyhez mi keverjük hozzá a gyümölcsöt.

A kép forrása: www.nosalty.hu

De használhatunk hozzá gyerekjoghurtot. Szinte minden bolt kínálatában megtalálható legalább egy fajta.

A kép forrása: www.cocktailswithmom.com

A pálcikát pedig pótolhatjuk egy egyszerű kávéskanállal. Érdemes műanyag vagy műanyagnyelű kanalat használni, mivel a fém kiskanál nyele fagyási sérüléseket okozhat. Ráadásul ez sokkal környezetkímélőbb, mert a kiskanalat mosogatás után újra fel lehet használni.

 Én még külön előnynek érzem a joghurt méretét is. Mivel ezek a gyerekjoghurtok nem túl nagyok, a gyerekek nem tudják túlenni magukat jégkrémből. Míg a jégkrémeknél, főleg a dobozos jégkrémeknél többbször fordul elő veszekedés, hogy miért nem ehetnek még egy kicsit, addig itt nem igazán fordul elő ilyesmi. Ennél a jégkrémnél az egészet ők ehetik meg, ezért nem igazán merül fel az ehetek-e még kérdés.


Írj hozzászólást!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal sütiket használ és tiszteletben tartja az EU törvényeket, így meg is mondja Neked. Remélem ez rendben van részedről is. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás