Hamburgerpogácsa

Ha te is imádod a finom, házi hamburgert, akkor ez a hamburgerpogácsa recept neked szól! A boltokban kapható “sütésre kész” hamburgerpogácsa összetevőit nem részletezném, de elég az az adat, hogy a többségének a felét sem teszi ki a hús.

A hamburgerpogácsát előre is el tudod készíteni, és le tudod fagyasztani, hogy amikor megkívánjátok a hamburgert, akkor csak gyorsan ki tudd kapni a fagyasztóból és ne akkor kelljen a húsmasszát összegyúrnod, fűszerezned.


A hambugerpogácsa hozzávalói

Konkrét receptet nem írok. Készítheted marhahúsból, akár csak ahogy a klasszikus hamburgerpogácsa készül, de nagyon finom sertéshúsból, csirkehúsból, de készítettem már pulykahúsból is. Sőt, akár vegyesen is felhasználhatod a húsokat.

Ami nálam mindenképp kerül a masszába: apróra vágott vöröshagyma, szárított kakukkfű és egy evőkanálnyi mustár. 

Az összes hozzávalót kézzel alaposan összegyúrom, majd egy órán át pihentetem. Egy tálcát bevonok folpack-kal és erre teszem a megformázott hamburgerpogácsákat.

Kézzel szoktam a hamburgerpogácsákat elkészíteni. Nem szabályosak, nem a legszebbek, de nem is kiállításra készülnek.

Nyugodtan készíthetsz különböző méretűeket, én is úgy készítem el őket, hogy nagyobbat a férjemnek és nekem, és kisebb hamburgerpogácsákat pedig a gyerekeknek. 

Arra figyelj, hogy a hamburgerpogácsák lehetőleg ne érjenek össze, mert akkor egymáshoz fagyhatnak.

A hambugerpogácsa fagyasztása

A kész, nyers hamburgerpogácsákat takard be jó alaposan folpack-kal és fagyaszd le, de lefagyaszthatod megsütve is.

Akkor is érdemes egy rövid időre a fagyasztóba tenni a formázott hamburgerpogácsákat, ha még aznap akarod kisütni, mert ha egy kicsit megfagy, akkor kevésbé esik szét sütés közben.

A hambugerpogácsa sütése

A nyers hamburgerpogácsát rögtön, fagyott állapotban kezd 

 

el sütni közepes lángon. Semmiképp se nagy lángon kezd el sütni, mert akkor a külseje megég, míg a belseje nyers maradhat.

 

Figyelem, ha te is raksz a húsmasszába mustárt, illetve kakukkfüvet, akkor íncsiklandozó illatokra számíts rögtön a sütés megkezdésekor!  

Ha már megsütve fagyasztottad le, akkor szintén meleg serpenyőben melegítsd át.

Legvégül pedig készítsd el a hamburgert, ahogy szeretitek! 

A képek forrása: saját készítés

 

 

Ha tetszett, oszd meg:Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Add a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal sütiket használ és tiszteletben tartja az EU törvényeket, így meg is mondja Neked. Remélem ez rendben van részedről is. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás