Már 132018
A havi egy főzés folyamata

Úgy gondoltam, pár szóban összefoglalom neked a havi egy főzés módszer lényegét, hogyan is épül fel ez az egész folyamat.

Az egész főzést egy nagy tervezés előzi meg. Nem lehet csak úgy durr bele nekiállni főzni, mert abból csak egy őskáosz lesz.

Először is megtervezem a menüt. Ijesztő lehet ennyire hosszú időre előre tervezni, de hidd el, nagyon sok könnyebbséget ad. Különösen azoknak ajánlom, akiknél allergiás vagy finnyás gyerek van!

Miután megvan a menü, elkészítem a bevásárló listát. A listára először a főzéshez szükséges alapanyagok kerülnek fel, aztán az egyéb háztartási dolgok is. A gyerekek mellett nagy könnyebbséget ad a havi nagy bevásárlás, mert ilyenkor a legtöbb hozzávalót meg tudjuk vásárolni, és nem hétköznap, a gyerekek mellett kell mindent hazacipelnem a boltból. Ráadásul ha úgy gondolom, aznap nincs kedvem boltba menni, vagy nem tudok, akkor sem dől össze a világ.

Miután minden hozzávaló otthon van, elkezdem az alapanyagokat előkészíteni. A férjem nagy húsimádó, rengeteg húst eszik, és azoknak az előkészítése sok időt vesz igénybe. Akárcsak a zöldségeké, mint a hagymapucolás, ami az egyik legutálatosabb konyhai teendő… szerintem 🙂

Aztán jön a főzés. Sokan gondolhatják, hogy ez a legnehezebb rész, pedig a menütervezés szerintem sokszor nehezebb, főleg ha egy menünek sok kritériumnak kell megfelelnie. A főzés már rutinból megy, és ha minden elő van készítve, akkor nem is nagyon kell gondolkodni, csak csinálni. Azt nem mondom, hogy nem fáradsz el benne, mert fizikailag azért megterhelő.

Végül jön a csomagolás. Az ételeket porciózom és belerakom a tároló eszközökbe. Majd miután kihűlt, lassacskán bepakolom a fagyasztószekrénybe.

A kép forrása: saját készítés

Aztán jön az olvasztás. Azért is fontos a menü megtervezése, mert így előre tudsz készülni, időben ki tudod venni a szükséges alapanyagot, hogy szép lassan kiolvadjanak.

Legutolsó lépés, ha szükséges az étel befejezése. Egy tejfölös hús besűrítése, a palacsinta megtöltése, a húsleves befőzése. De ezek már mind gyorsan megvannak, sokszor pár perc alatt, vagy ha picivel több időt igényelnek, akkor már maguktól elkészülnek a sütőben.

 

Tudtad, hogy a házimunkák közül főzéssel töltöd a legtöbb időt?

Te is azt tapasztaltad, alig érsz haza a munkából, máris mehetsz a konyhába, hogy gyorsan elkészítsd a vacsorát vagy a másnapi ebédet?

Veled is megesett, hogy végre ott van a hétvége, és több időt tölthetnél a családdal, de nem tudsz, mert szinte az egész napot a konyhában töltöd? 


Write a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal sütiket használ és tiszteletben tartja az EU törvényeket, így meg is mondja Neked. Remélem ez rendben van részedről is. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás