Készíts házi almaszósz- akár fagyasztott almából is!

A hideg, esős napokra készíts finom házi almaszószt, és máris jobb lesz a kedved. Ízlés szerint ízesítheted fahéjjal, szegfűszeggel, eheted vanília fagylalttal, tejszínhabbal és egy kis reszelt csokival a tetején vagy akár magában is.

Ráadásul gyorsan elkészítheted, akár fagyasztott almából is. Sőt, le is fagyaszthatod, az ízéből semmit sem fog veszíteni.

A kép forrása: saját készítés

Extra hozzávaló sem kell, csak alma (10 egység) és víz (0,5 egység).

Az almát mosd meg, darabold fel apró kockára és lassan párold puhára. Még meghámozni sem muszáj, csak a magokat és a magházat távolítsd el.

Ízlés szerint rakhatsz bele cukrot (kb. 0,5 egység), fahéjat vagy szegfűszeget.

Amikor kész lett, turmixod össze, hogy finom, krémes legyen.  Miután kihűlt, csomagold és mehet is a fagyasztóba. 

Amennyiben bébiételnek szánod, az almát hámozd meg párolás előtt, és figyelj oda, milyen fűszereket teszel bele!

Kevés időd marad hétköznap a főzésre?

Töltsd le annak a 9 ételnek a listáját, amit te is gyakran elkészítesz, és nagyszerűen fagyasztható!

A böngészőben tiltva van a javascript használata. Az űrlap ellenőrző funkciói nem fognak jól működni.

Neved
Email címed


Ha tetszett, oszd meg:Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Add a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal sütiket használ és tiszteletben tartja az EU törvényeket, így meg is mondja Neked. Remélem ez rendben van részedről is. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás