Barion Pixel
Egyéb

Hogyan készíts házi fagyasztott pizzát

A pizza tökéletes választás lehet akár ebédre, akár vacsorára, mert szinte mindenki szereti.

A boltokban is rengeteg különböző fagyasztott pizza kapható, mégis arra biztatnálak, hogy készítsd el saját magad a pizza tésztát, mert sokkal finomabb. Ráadásul nincsen tele adalékanyagokkal és pont olyan és annyi feltét kerül rá, amit és amennyit ti szerettek. Az áráról már nem is beszélve.

Az elkészítése nem vesz sok időt igénybe, és célszerű egyszerre nagyobb mennyiséget elkészíteni, hiszen nagyszerűen fagyasztható!  A fagyasztott pizza frissen kisütve ugyanolyan finom, mintha akkor készítetted volna a tésztát, azonban akkor már semmilyen teendőd nem lesz vele, csak megsütni. Sőt, ha előre elkészíted és lefagyasztod, a sütéssel hamarabb végzel, mint ahogy a futár kiérne a rendelt pizzáddal.

A feltétet fagyasztás előtt nyugodtan ráteheted a tésztára, mert a tészta annyira vékony, hogy mire a feltét „átsül”, addigra a tészta is megsül.

Hozzávalók 4 darab, körülbelül 26 cm-es pizzához:

  • 2 evőkanál instant száraz élesztő
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 teáskanál 
  • Körülbelül 6 dl langyos víz
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 90 dkg liszt
  • Pizza szósz
  • Reszelt sajt
  • Egyéb feltét, pl szalámi, kolbász, pepperoni, olívabogyó, stb. 

Pizza elkészítése:

Az élesztőt futtasd fel a cukros, langyos vízben. Keverd hozzá a sót, olívaolajat és a lisztet, majd jó alaposan dolgozd össze. Ha teheted, nyugodtan bízd rá a robotgépre a dagasztást. Miután a tészta szép lágy lesz, és elválik az edény oldalától, hagyd 1-2 órán át meleg helyen kelni.

A megkelt tésztát oszd el 4 részre és nyújtsd ki.

Kend meg a nyers pizzatésztát a pizza szósszal és rakd rá a feltétet. Végül szórd meg a reszelt sajttal.

Mennyi ideig tárolhatod a fagyasztóban a fagyasztott pizza?

Ha jól vannak csomagolva a házi fagyasztott pizzák, akár 3 hónapig is eltárolhatóak a fagyasztószekrényben.

Hogyan süsd meg a fagyasztott pizzát?

Akár csak a mirelit pizzákat. Sütés előtt távolítsd el róla a csomagoló anyagot és előmelegített sütőben süsd ropogósra. Kiolvasztanod sem kell, azonnal elkezdheted sütni. 

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal sütiket használ és tiszteletben tartja az EU törvényeket, így meg is mondja Neked. Remélem ez rendben van részedről is. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás