Hogyan rendszerezd a fagyasztóban az ételeket?

A megfelelő rendszer segít neked abban, hogy a lehető legkönnyebben megtaláld az ételeket a fagyasztóban, és a legrövidebb ideig legyen nyitva csak a fagyasztó. Nem túl kellemes akár az egész fagyasztót kipakolni, mert sehol nem találod benne amit éppen keresel. Ehhez a legjobb módszer, ha hasonló ételtípusokat egy helyen tárolod.

Egy szintre/egy fiókba kerüljön a kenyér és a péksütemény, egy másikra a gyümölcsök és a zöldségek, külön kerüljenek a főtt ételeket, és ha van elegendő hely, akkor a főtt ételeket is célszerű szétválogatni.

Ha szoktál nyersen is húst lefagyasztani, akkor az kerüljön a fagyasztó legalsó részére. Bár zárt csomagolásba tárolod őket, de előfordulhat, hogy egy minimális véres lé kifolyik, és nem túl gusztusos, se nem higiénikus, ha a többi ételre ráfolyik és ráfagy az a véres lé.

Legfelülre kerüljön a kenyér és a többi péksütemény, ezek biztos nem fogják összeszennyezni a többi ételt, maximum egy pici morzsa potyog rájuk. Ráadásul nem fognak összenyomódni, eldeformálódni a tárolás során. Nem túl szerencsés, ha egy zsemlére rápakolsz, ami már fagyasztás előtt teljesen összenyomódik, mert abból a zsemléből még olvasztás után sem lesz „normális” zsemle.

A többi részt főtt étel és a gyümölcsök, zöldségek töltheti ki.

Nálam ez így néz ki:

Nyers húst már egyáltalában nem tárolok a fagyasztóban. Ha esetleg nagyobb mennyiséget veszek, mert akciós volt, vagy kapok, mint legutóbb házi disznóvágás után, akkor is előfőzöm, elősütöm, hogy kisebb helyet foglaljon a fagyasztóban.

Csak egy nagyon minimális gyümölcsöt is tárolok (főleg epret és meggyet) a fagyasztóban, de abból tényleg csak egy-egy adagot.

A főtt ételeket pedig típus szerint különválogatom. Egy helyre kerülnek a levesek, egy helyre a köretek, egy helyre a húsok és a húsos étel alapok, külön a húsmentes ételek, és egy helyre az egytálételek. Így ha csak egytálételt szeretnék kivenni, akkor nem kell az összes fiókot végigkutatnom, hogy melyikben lehet, hanem rögtön tudom, hogy melyikben.

Ha tetszett, oszd meg:Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Add a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal sütiket használ és tiszteletben tartja az EU törvényeket, így meg is mondja Neked. Remélem ez rendben van részedről is. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás