Humusz fagyasztása -
Humusz fagyasztása

Még szeptember végén készítettem egy nagyobb adag humuszt, amiből egy kisebb adagot lefagyasztottam. (Erről korábban már írtam, itt el tudod olvasni: Tesztelem: humusz fagyasztása) 

Bár több helyen is azt olvastam, hogy a humusz akár egy hétig is eláll a hűtőszekrényben, mert semmilyen romlandó alapanyagot nem tartalmaz, én még se szívesen tartogatnám addig. Több, mint egy hónapig tároltam a fagyasztómban, egy aventos pohárban, és ma úgy döntöttem, ideje megkóstolni.

Délután vettem ki az Avent-es poharat a fagyasztóból. Ennek a humusz mennyiségnek körülbelül 3 óra kellett szoba-hőmérsékleten, hogy teljesen kiolvadjon. Ez azért picit rövidebb idő, mint amennyi ideig áztatni kell a csicseriborsót.

Ízre teljesen rendben volt, semmilyen mellékízt nem tapasztaltam. Talán csak a fokhagyma érződött rajta jobban, de így is nagyon finom volt.

A humusz színe sem változott meg, csupán az állagán tapasztaltam, hogy a teteje kicsit „levesesebb” volt, de miután alaposan összekevertem, már nem találtam folyósnak. 

A kép forrása: saját készítés

Bátran merem ajánlani a humusz fagyasztását. Ha bármilyen ok miatt megmaradna, és nem szeretnéd a hűtőben tárolgatni, nyugodtan fagyaszd le, kiolvasztás után is ugyanolyan finom marad.

Csupán annyit javasolnék, hogy időben vedd ki a fagyasztóból, hogy legyen ideje kiolvadni. Ha este szeretnétek enni, akkor mondjuk reggel vagy a délelőtt folyamán.


Írj hozzászólást!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal sütiket használ és tiszteletben tartja az EU törvényeket, így meg is mondja Neked. Remélem ez rendben van részedről is. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás