Húsgombóccal a fagyasztóba!
Ha gyakran készítesz húsgombócot vagy fasírozottat, akkor ne a hozzá szükséges darált húst tárold a fagyasztóban, hanem a kész gombócokat. Nem csak kevesebb helyre lesz szükséged, de időt is spórolhatsz vele, és gyorsabban elkészülsz a vacsorával a dolgos hétköznapokon.
A szokásos módon készítsd el a gombócokat: Jó alaposan keverd össze a darált húst a hagymával, fűszerekkel, tojással, és ha szoktál belerakni, akkor áztatott kenyérrel, majd formázd meg a gombócokat. Nyersen fagyaszd le őket, és amikor el szeretnéd készíteni, csak kisütnöd kell őket. Nem kell „gyúrnod” a masszát, sem a golyókat formázgatnod, és ha nagyobb mennyiséget készítesz el, akkor csak annyit veszel ki, és sütsz ki egyszerre, amennyire valóban szükséged lesz.
A kép forrása: saját készítés
Készíthetsz kisebb, illetve nagyobb gombócokat attól függően, hogy mihez szeretnéd majd őket felhasználni. A kisebbeket elkészítheted kenyér nélkül, és akár belefőzheted a levesbe, vagy paradicsomszósszal és tésztával elkeverve tökéletes gyors vacsora lehet belőle.
Ha gyorsítani szeretnél az elkészítésen, megsütve is lefagyaszthatod a fasírtot, húsgombócot.
Kevés időd marad hétköznap a főzésre?
Vannak olyan ételek, melyeket te is gyakran elkészítesz, akár hetente többször is, és lehet, nem is tudtad, hogy jól fagyaszthatóak.
Ha egyszerre nagyobb mennyiséget készítenél belőlük, egy részét lefagyaszthatod, megelőzheted vele a hétköznapi stressz egy részét, amikor rohannod kell haza főzni. Lenne egy vészmegoldás arra az esetre, ha később érnél haza, vagy a család éhes, és már nem lenne türelme az akár egy órás fogás elkészítését kivárni.