Húsleves fagyasztása
Valószínűleg főztél már húslevest, nem is egyszer. Mégis kevesen vannak, akik le szokták fagyasztani. Pedig az igazán jó húsleves többféle húsból, sokféle zöldségből készül, hosszan, alacsony lángon főzve.
Miért fagyassz le húslevest?
- Mert az igazán jó húsleves elkészítése több óráig tart és hétköznap nem biztos, hogy van időd megcsinálni,
- Mert másik étel alapja lehet, rengeteg ételhez használhatod alapléként. Levesekhez, mártásokhoz, de akár rizs készítéséhez is.
- Többféle levesbetéttel más és más levest is készíthetsz belőle (grízgombóc leves, húsleves csigatésztával, májgombócleves stb.)
- A húslevest mindenki szereti, a gyerekek is.
- Télen, hideg időben mindig jól esik egy tányér húsleves.
- Ha beteg vagy, egy tányér húsleves segíthet előbb meggyógyulni.
Hogyan készítsd el a húslevest?
A húslevest készítsd el a megszokott módon. Használhatsz hozzá többféle húst és természtesen rengeteg zöldséget. Miután elkészült, hagyd a levest leülepedni.
A húsleves fagyasztása
A kész húslevest hagyd teljesen kihűlni. Ezt követően merd dobozokba vagy visszazárható fagyasztós zacskóba, és tedd be a fagyasztóba.
Arra figyelj, hogy a húslevesben semmilyen zöldség nem kerülhet, mert ezek a zöldségek olvasztás után szétesnek.
A húsleves olvasztása
Tedd át hűtőszekrénybe, ahol másnapra, vagy hagyd szoba-hőmérsékleten, ahol pár óra alatt kiolvad. Mikróban vagy egy fazékban, kevés vízzel felöntve melegítsd meg.
A tésztát belefőzheted a kiolvasztott, majd felforralt levesben, vagy megfőzheted külön, sós vízben is.
4 hozzászólás
Visszajelzés:
Visszajelzés:
Visszajelzés:
Visszajelzés: