dec 122017
Húsleves fagyasztása

Valószínűleg főztél már húslevest, nem is egyszer. Mégis kevesen vannak, akik le szokták fagyasztani. Pedig az igazán jó húsleves többféle húsból, sokféle zöldségből készül, hosszan, alacsony lángon főzve.

Miért fagyassz le húslevest?
  • Mert az igazán jó húsleves elkészítése több óráig tart,
  • Mert másik étel alapja lehet, rengeteg ételhez használhatod alapléként,
  • Többféle levesbetéttel más és más levest is készíthetsz belőle (grízgombóc leves, húsleves csigatésztával)
  • A húslevest mindenki szereti
  • Télen, hideg időben mindig jól esik egy tányér húsleves
Hogyan készítsd el a húslevest?

A húslevest készítsd el a megszokott módon, majd hagyd a levest leülepedni.

A kép forrása: saját készítés

.

A húsleves fagyasztása

A kész húslevest hagyd teljesen kihűlni. Ezt követően merd dobozokba vagy visszazárható fagyasztós zacskóba, és tedd be a fagyasztóba.

Arra figyelj, hogy a húslevesben semmilyen zöldség nem kerülhet, mert ezek a zöldségek olvasztás után szétesnek és teljesen íztelenek lesznek.

A kép forrása: saját készítés

.

A húsleves olvasztása

Tedd át hűtőszekrénybe, ahol másnapra, vagy hagyd szoba-hőmérsékleten, ahol pár óra alatt kiolvad. Mikróban vagy egy fazékban, kevés vízzel felöntve melegítsd meg.

A tésztát belefőzheted a kiolvasztott, majd felforralt levesben, vagy külön, sós vízben is.

 

 


Reader Comments

Write a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal sütiket használ és tiszteletben tartja az EU törvényeket, így meg is mondja Neked. Remélem ez rendben van részedről is. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás