Barion Pixel
Fagyasztási tippek,  Gyümölcsök fagyasztása

Így fagyaszd le az almát!

Itt az ősz és vele az alma szezon! Ilyenkor élvezhetjük a különböző almás finomságokat, de ha szeretnél eltenni későbbre is, most tedd meg! Bár az alma tartósítás nélkül is a viszonylag sokáig tárolható gyümölcsök közé tartozik, mégis célszerű egy minimális mennyiséget lefagyasztani belőle. Sajnos a fagyasztás során megváltozik az állaga, és elveszíti a ropógósságát, ettől függetlenül igazi finomságokat készíthetsz belőle.

A megmosott almákat hámozd meg, a magját és a magházat távolítsd el, és vágd vékony cikkekre. Hogy az alma barnulását megakadályozd, kevés citromlével locsold meg. Jól zárható zacskóban tárold, és olvasztást követően gyorsan használd fel.

A kép forrása: saját készítés

Elteheted lereszelve is, később pedig almás pitét készíthetsz belőle. Akkor már nem kell sem pucolni, sem reszelni az almát, rengeteg időt spórolhatsz vele. Jól zárható zacskóban megőrzi az ízeket.

Vagy készíthetsz belőle almaszószt, akár kisbabának is. Süteményekben helyettesítheted a tojást almaszósszal. 

A téli hideg napokat pedig feldobhatod egy finom fahéjas, karamellizált almával. 

Te tudod, hogyan lehet kiküszöbölni a legnagyobb menütervezési hibákat?
Kérd az ingyenes email sorozatot!
 
 

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal sütiket használ és tiszteletben tartja az EU törvényeket, így meg is mondja Neked. Remélem ez rendben van részedről is. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás