Barion Pixel
Fagyasztási tippek,  Konyhai tippek

Így nyerd ki a legtöbb citromlevet

Biztos te is jártál már úgy, hogy süteményhez, egy ételhez vagy limonádéhoz szükséged lett volna egy citrom levére. Fogtad a citromot, félbe vágtad, elkezdted facsarni, de hiába erőlködtél, alig jött leve, vagy egyáltalán nem akart jönni. Hiába igyekeztél, csak pár csepp citromlevet tudtál kinyerni. Aztán jött a mérgelődés, hogy kárba fog veszni a maradék.

Kép forrása: https://pixabay.com

Azonban van egy egyszerű trükk, mellyel a legtöbb citromlevet tudod kinyerni.

Már a vásárláskor figyelj, hogy milyen citromot választasz: minél vékonyabb héjú és kerekebb citromokat válassz, mert ezekből tudod a legkönnyebben a legtöbb levet kifacsarni.

Felhasználás előtt a citrom héját jó alaposan mosd meg meleg vízzel. Majd tedd az asztalra, és finoman nyomva a tenyereddel görgesd át párszor. Ezáltal a citrom megpuhul, és könnyebb lesz facsarni.

A végén pedig a héját lereszelve azt felhasználhatod süteményekhez. A citrom leve, és a lereszelt, kristálycukorral összekevert citromhéj is jól fagyasztható. 

A citromlevét töltsd jégkockatartóba és később limonádéhoz vagy levesekhez, szószokhoz használd fel.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal sütiket használ és tiszteletben tartja az EU törvényeket, így meg is mondja Neked. Remélem ez rendben van részedről is. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás