Kakaós csiga fagyasztása
A kakaós csiga hosszú ideje a család nagy kedvence, gyakran esszük reggelire, és néha a gyerekek uzsonnára. Bár kapható a közeli boltban, mégis inkább gyakran lefagyasztom, mert többször előfordult már, hogy nem sült ki, mire lementem venni, vagy épp ellenkezőleg, már mindet elkapkodták.
Figyelem az akciókat is, mert annyira nem olcsó a kakaós csiga, 4 fővel számolva már jelentős tétel tud lenni, ezért ha valahol akciós, akkor mindig feltankolok belőle, és egy nagyobb adagot lefagyasztok.
A kakaós csiga fagyasztása – nyersen
A kép forrása: www.mygastronomy.blogspot.hu
- A kakaós csigát készítsd el a megszokott módon, helyezd sütőpapírral, vond be folpackkal, majd tepsivel együtt fagyaszd le.
- A kakaós csigát készítsd el a megszokott módon, folpackkal kibélelt tálcán fagyaszd meg, és miután megfagyott, pakold át egy visszazárható fagyasztós zacskóba.
A kakaós csiga fagyasztása – sütve
A kakaós csigát sütve is lefagyaszthatod. Ebben az esetben csupán tedd egy visszazárható fagyasztós zacskóba, és helyezd a fagyasztóba.
Célszerű egy zacskóba egyet maximum kettőt tenni, hogyha esetleg csak egyet szeretnél kivenni, akkor lehetőséged legyen rá.
A kakaós csiga olvasztása
Abban az esetben, ha nyersen fagyasztottad le, előmelegített sütőben süsd meg. Nem kell kiolvasztanod, úgy ahogy kivetted a fagyasztóból, fagyott állapotban rakd be a sütőbe. Arra készülj, hogy így a sütési idő néhány perccel több lesz.
Ha sütés után fagyasztottad, akkor semmi dolgod nincs csak kivenni a fagyasztóból, és hagyni, hogy szoba hőmérsékleten kiolvadjon.
A kép forrása: saját készítés
Én azt szoktam csinálni, hogy este, lefekvés előtt veszem ki a fagyasztóból, és reggelre mire a család felébred, teljesen kiolvad.
Ha szeretnéd, pár percre berakhatod sütőbe is, hogy átmelegedjen. Egy pici vízzel locsold meg, hogy ne száradjon ki.
Egy hozzászólás
Visszajelzés: