Készíts fűszeres vajat! -
Készíts fűszeres vajat!

Szeretnél az egyszerű ételekből is ínyenc fogás készíteni? Készíts otthon fűszeres vajat, ami egyszerűen feldobja a szendvicseket, melegszendvicseket, sült zöldséget, húsokat, vagy halakat! Elkészítése pedig rendkívül egyszerű, körülbelül csak 5 percet vesz igénybe, és ízesítésének csak a fantáziád szabhat határt.
Mivel a hűtőben vagy a fagyasztóban hosszú ideig eláll, így nagyobb mennyiségben is elkészíthető, és bármikor elővehető.
Ha nincs ötleted, mi legyen a vacsora, vagy váratlanul vendégek állítanak be, készíts egyszerű pirítóst, amit nagyszerűen feldobhatsz a fűszeres vajjal.

Elkészítés 1. módszer:

A zöld fűszereket (tárkony, snidling, bazsalikom, petrezselyem, kapor, oregánó, vagy amit szeretnél) mosd meg, töröld szárazra, és vágd apróra, majd tedd jégkockatartóba.

A vajat hagyd szobahőmérsékleten felolvadni, majd mikróban kicsit olvaszd meg, és önts rá a zöld fűszerekre. Végül finoman keverd össze, hogy a fűszerből mindenhova jusson. Figyelj, hogy a vajat ne olvaszd meg túlságosan. Nem az a lényeg, hogy teljesen megolvadjon, hanem hogy könnyen össze tud keverni a fűszerekkel.

Legalább egy éjszakára tedd hűtőszekrénybe, hogy összeérhessenek az ízek, és a vaj újra megszilárduljon. Másnap finoman ütögesd ki a tartóból, és zacskóban vagy dobozban tárold.

 

Kép forrása: https://pixabay.com

Elkészítés 2. módszer:

A fűszereket és a vajat a fent leírt módon készítsd elő és öntsd bele egy dobozba. Amikor kezd megszilárdulni, vizes kézzel formázz hengert a vajból, majd csomagold zsírpapírba, vagy alufóliába, mint a rétest, és tekerd fel. A fólia két végét összefogva csavard meg, hogy a vaj kissé össze legyen préselve.

Felhasználása:

Egyszerűen csak kend rá a kenyérre, ahogy a normál vajat tennéd, vagy a felmelegített húsra, halra, zöldségre tegyél egy keveset és hagyd ráolvadni.

A vajat nem csak a sült húsokra, hanem a nyers húsokra is ráteheted. Ebben az esetben a hús a fűszeres vajban fog megsülni. Az eredmény pedig igazi szaftos, fűszeres sült hús!

Te tudod, hogyan lehet kiküszöbölni a legnagyobb menütervezési hibákat?
 Kérd az ingyenes email sorozatot!


Írj hozzászólást!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal sütiket használ és tiszteletben tartja az EU törvényeket, így meg is mondja Neked. Remélem ez rendben van részedről is. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás