Készülj a grillezésre!
Ha nyár, akkor grillezés! Hogy minél kevesebb időt kelljen a konyhában töltened, készítsd el előre a grillezni kívánt alapanyagokat. Akár már most is előkészítheted a hétvégi sütnivalót!
Minden hozzávalót jó alaposan moss meg, majd darabolj fel. Érdemes mindent pácolni fagyasztás előtt. Ebben az esetben fagyasztás előtt hagyd állni egy picit, és szokás szerint hagyd ki a sót a fűszerek közül.
Ha nyárson szeretnéd sütni, akkor húzd fel az alapanyagokat a fagyasztás előtt a nyársra. Fagyasztott állapotban már nehéz lenne. A nyársak fagyasztásáról itt olvashatsz bővebben!
És már mehet is a fagyasztóba!
A kép forrása: www.pixabay.com
A sütéshez előtte este vedd ki az alapanyagokat a fagyasztóból, és tedd át a hűtőszekrénybe. De ha esetleg elfelejtenéd, akkor sincs semmi gond, nyugodtan megkezdheted a sütést fagyasztott állapotban is. Ez alól csak a nagyon vastag hússzeletek a kivételek, mert fagyott állapotban nehezebben sülnek át.