Barion Pixel
Egészség,  Fagyasztási tippek,  Hasznos tanácsok,  Időgazdálkodás,  Konyhai tippek

A legjobb receptek a nyaralásra

A tegnapi nap folyamán kaptam egy levelet, melyben egy hölgy kért segítséget a nyaralás alatti menü összeállításával kapcsolatban. Sajnos nemet mondott arra a kérésemre, hogy a levelét közölhessem, de pár szóban megpróbálom összefoglalni a levélben leírtakat:

Leírta, hogy nem igazán ért egyet a fagyasztóban tárolással, nem is gyakran eszik mirelit ételeket, de a jövő héten minden nap elmennek valahova kirándulni, ahova szendvicseket visznek magukkal. Minden nap olyan helyre mennek, ahol nincs a közelben étterem, vagy panzió, hogy esetleg napközben főtt ételt tudjanak enni. Évek óta probléma, hogy a fárasztó nap után még esténként másnapra megfőzzön, hiszen nem ehetnek egy héten keresztül csak szendvicseket. Ezért szeretné, ha adnék pár tippet, trükköt, receptet, hogy mit tudna gyorsan elkészíteni vacsorára, amit fagyasztani is kell, meg nem is. Külön kérése volt, hogy ne csak tésztás ételeket írjak, mert azokat nem igazán szeretik, és ne is salátát, mert azt a nyulak eszik. Húsos ételeket kért, amitől lesz erejük a túrázáshoz.

A válaszom, ha nem is egy az egyben, de bemásolom, hátha neked is a segítségedre lehet.

Ha még nem fagyasztottál ételeket, de szeretnéd kipróbálni, az első amit fagyasztani javasolnék az a pörkölt. Mindegy, hogy sertéshúsból vagy csirkehúsból, esetleg marhahúsból készül.

Ha félsz, hogy fagyasztó íze lesz – megsúgom, megnyugodhatsz, mert nem lesz -, akkor önts alá egy kis vizet, és forrald fel. Olyan lesz, mintha frissen készítetted volna el, de így alig 10 perc alatt megvagy vele. Csak arra figyelj, hogy időnként kevergesd meg, és folyamatosan nézd, nehogy szétfőjön a hús.

A kép forrása: www.google.hu

Amíg a pörkölt felforr, főzhetsz egy pár szem burgonyát mellé, esetleg tésztát.

De ha már ott van a pörkölt, felöntheted vízzel, adj hozzá egy babkonzervet, esetleg egy kis csipetke tésztát, és máris kész a gyors babgulyás. Ha tejföllel behabarod, akkor készíthetsz tejfölös csirkét. Rizzsel összekeverve rizses húst.

Panírozz be előre nagyobb mennyiségű húst, fagyaszd le, és frissen süsd ki. Akkor már nem kell a fárasztó nap után paníroznod, később mosogatnod, hanem csak gyorsan kisütöd. Javaslom, próbáld ki a sütőben sütést, mert kellemesen fogsz csalódni! Erről itt olvashatsz bővebben!

Készíthetsz előre fasírt golyókat is, amit szintén frissen ki tudsz sütni. Nem kell akkor a túrázás után a darált húst gyúrogatni, golyókat formázgatni.

A kép forrása: saját készítés

És az aduász sült hús, amiből szintén számtalan ételt tudsz készíteni. Egyrészt ehetitek natúr sült húsként, köretként rizzsel. Bár kérted, hogy ne legyen benne saláta, de itt külön kiemelném, ha a húst felszeleteled, készíthetsz belőle gyrost vagy kebabot, ami szintén laktató. Ha a húsra raksz sonkát, gyümölcsöt vagy paradicsomot, arra pedig reszelt sajtot, és picit összesütöd, máris számtalan változatot tudsz tálalni.

Apropó! Tudtad, hogy az elkészített rizs és a grillezett zöldségek is jól fagyaszthatóak?

Egy hozzászólás

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal sütiket használ és tiszteletben tartja az EU törvényeket, így meg is mondja Neked. Remélem ez rendben van részedről is. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás