Barion Pixel
Diéta,  Egészség,  Konyhai tippek,  Recept

Mézes-fahéjas szilvaleves

Nem csak nyáron, hanem télen is szeretek gyümölcslevest készíteni, amit aztán melegen fogyasztunk. Természetesen nem minden gyümölcsleves finom ugyanannyira melegen, mint hidegen, de a szilvaleves közéjük tartozik. Pontosabban a mézes-fahéjas szilvaleves, amit szeretek elkészíteni amikor a családomban betegeskednek. A szilva egy kis plusz vitaminpótlás, a méz pedig nagyon jó a köhögésre, megfázásra.

Hozzávalók:

  • Szilva 
  • 1 evőkanál citromlé
  • Ízlés szerint méz, fahéj
  • Szükség esetén cukor

Elkészítés:

A szilvát (körülbelül 300 gramm volt itthon) kimagoztam, félbevágtam és egy kevés vízben feltettem főni. Hozzáadtam a citromlevet, a mézet, és egy nagy kávéskanál fahéjat. Mivel a szilva is édes, és a méz is, így én nem raktam már hozzá cukrot, de aki szeretne, az tehet egy-két evőkanállal. 

Miután felforraltam, a szilva felét kivettem, és leturmixoltam. Nem turmixoltam teljesen krémesre, ezért a levesben maradtak kisebb-nagyobb szilvadarabok.

Miután kihűlt, lefagyasztottam. 

Olvasztás után megmelegítettem és így ettük. A gyerekeknek kevertem hozzá egy kevés natúr joghurtot, mert ők nagyon szeretik a joghurtot. 

A kép forrása: saját készítés

Bár nagyon gyorsan elkészíthető, de amikor nem csak a gyerekek betegek, hanem a szülők is, akkor nagyon jól jött, hogy csak kikaptam a fagyasztóból és olvasztás után ehettük is.

Ha esetleg túl sűrűnek tűnik, akkor egy kevés vízzel/tejjel/tejszínnel lehet hígítani. 

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal sütiket használ és tiszteletben tartja az EU törvényeket, így meg is mondja Neked. Remélem ez rendben van részedről is. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás